Против Лесковца за опстанак

1 min read

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ОЧЕКИВАНО ПОРАЖЕНЕ ОД ФУТОЖАНКИ

Иако је до краја првенства Прве лиге Србије за одбојкашице остало још пет кола, после пораза од ФОК-а из Футога све је јасније да ће за смедеревске одбојкашице утакмица са Лесковчанкама бити одлучујућа у борби за опстанак у прволигашкој конкуренцији.
Екипа Николе Јерковића поражена је у Дворани Смедерево резултатом 3:0, по сетовима 25:21, 25:20 и 25:17. Гошће су оправдале улогу фаворита, а на руку је ишла и чињеница да је стратег Смедеревки Никола Јерковић на располагању имао само осам играчица.
– И даље имамо две победе више од Лесковца а до краја је пет кола што значи да смо сваке следеће недеље ближи опстанку. за седам дана. У недељу гостујемо Лесковцу и то ће бити прва меч лопта и све може да се реши већ тада , ако се победи. Ако се не победи наставља се даља борба, долази нам Омладинац који ће бити нова шанса. Углавном, у пракси то изгледа тако да Лесковац треба да победи три утакмице од предстојећих пет да би опстао у Првој лиги а да ми изгубимо све до краја онда испадамо. Ми смо у великим проблемима , тешко се окупљамо, увек у неком другом саставу , критично јесте али ћемо, верујем, изборити опстанак.
У преосталих пет кола смедеревске одбојкашице могу да се надају тријумфу на гостовању у Лесковцу против директног конкурента у борби за опстанак. Након окршаја са Лесковчанкама Смедеревке играју са Омладинцем и Родом на домаћем терену, а гостују Срему и Београду. На другој страни Лесковац, после окршаја са Смедеревом, путује у Врање, дочекује Гимназијалац, гостује Клеку и на крају дочекује ФОК.

Leave a Reply

Your email address will not be published.