Стаменковић преузео Смедерево

1 min read

ФУДБАЛЕРИ СМЕДЕРЕВА ПОРАЖЕНИ ОД ТУТИНА, ЗЕЧЕВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ

Милорад Зечевић је у првом делу сезоне имао само један пораз и уз то одбрана је на 17 утакмица капитулирала само 10 пута. У прелазном року доведена су звучна појачања, најављивао се поход на Прву лигу… Све је пало у воду после само два кола у наставку Српске лиге Запад.
Смедеревци су после пораза у дербију од Златибора у Чајетини, желели да се пред својим навијачима искупе за тај пораз победом над Тутином. До 57. минута деловало је да грабе ка 13-ој првенственој победи. Смедеревци су повели голом Стојановића у 25. минуту, а пропустили су и неколико изгледних прилика да ту предност увећају.
У наставку сусрета потпуно другачија слика на терену. Гости су изједначили 57. минуту голом Гркајца. Само шест минута касније било је 2:1 за госте после поготка Милића. Уследили су јалови покушаји домаћих да преокрену резултат али је све њихове наде другим поготком на утакмици распршио Гркајац у 76. минуту.
Како то обично бива када кола крену низбрдо долази до смене тренера. овог пута Милорад Зечевић је, из моралних разлога, поднео оставку после два узастопна пораза, а управа је експресно реаговала и на његово место довела Љубишу Стаменковића, нашег суграђанина од кога се очекује много имајући у виду искуство које је стицано дугогодишњим радом у суперлигашким екипама. Стаменковић се као тренер доказивао у Младеновцу, Тимоку, Севојну, Бежанији, Слободи из Ужица, Напретку, Борцу и ОФК Београду. Њега већ у наредном колу очекује окршај са Железничаром у Лајковцу коме гори под ногама и извесно је да ће учинити све да дође до бодова спаса у окршају са Смедеревом.
После овог кола Смедерево је друго на табели са 40 бодова, два мање од лидера Златибора из Чајетине. Слога је трећа са 39 бодова.
Други представник Смедерева у овом степену такмичења екипа Пролетер Михајловца поражена је на домаћем терену од Лознице са 3:1. У наредном колу Пролетер-Михајловац гостује у Ваљеву.

Leave a Reply

Your email address will not be published.