Адамовићу дупла круна

1 min read

ПЕТАР АДАМОВИЋ ПОСЛЕ КУПА, НАЈБОЉИ И НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ОДРЖАНОМ У СМЕДЕРЕВУ

После тријумфа на Купу Србије екстраталентовани стрелац СД Смедерево Петар Адамовић, освојио је титулу првака Србије, у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори са 228,6 кругова у финалу. За два и по круга био је бољи од Златомира Марковића из Стрељачког клуба „Земун центар“. Бронзану медаљу освојио Вукашин Лазић из СК „Колубара“ из Лазаревца.
У финалу је гађао и Душан Бојић и практично одбранио шесто место које је заузео у квалификацијама са 543 круга. Ово је велики успех нашег младог стрелца, који је пиштољем почео да тренира пре само годину и по дана и такмичи се у категорији кадета!
Екипно Стрељачка дружина „Смедерево“ је први пут у новијој историји (од 2012. године) изашла на државно првенство са јуниорима у дисциплини ваздушни пиштољ и окитила са вицешампионском титулом. Поред Адамовића и Бојића, трећи члан екипе је био Милош Николић, у појединачном пласману 18-ти са 522 круга. Наши јуниори имали су укупно 1.612 кругова. Првопласирана „Колубара“ освојила је титулу државног првака са 1.646 кругова, а трећепласирана екипа СД „Алекса Дејовић“ из Ужица имала је 1.582 круга.
Вељку Илићу је у финалу јуниора ваздушном пушком медаља измакла за 0,3 круга. Освојили су их Марко Ивановић из СК „Чика Мата“ из Крагујевца са 244,5 кругова и стрелци СК „Нови Београд-Ушће“: Алекса Митровић са 244,3 и Александар Николић са 222,6 кругова. Илић је са Немањом Живојиновићем и Немањом Адамовићем, освојио титулу екипног вицешампиона Србије са 1.807,7 кругова.
За стрелце у А програму овим такмчењем је завршена сезона ваздушним оружјем, а стрелци у развојном Б програму настављају већ следећег викенда, регионалним такмичењима која су квалификациона за Првенство Србије.
Другог дана Првенства Србије у А програму надметали су се сениори и сениорке. Јуниорка Полицајца Ивана Марић најуспешнији је учесник Првенства Србије стандардним ваздушним оружјем у А програму. После суботње победе у јуниорској конкуренцији ваздушном пушком, Марићева је данас била најбоља и у апсолутној, сениорској категорији.

Leave a Reply

Your email address will not be published.