Организована тренинг трка школе оријентиринга

ВЕСТИ ИЗ ПКС ЧЕЛИК:

Протеклог викенда настављена је Челикова школа оријентиринга. Овога пута на програму су биле две тренинг трке са којима се завршила обука. Трке су имале значај полагања испита, јер они који су успешно прошли бар једну трку стекли су право на доделу уверења о успешно завршеној обуци.

Тренинг трка у суботу, 17. марта организована је на теренима тврђаве. Стазу дугу 1.3 км са 14 контролних тачака на новој карти конципирао је и поставио Драган Николић, контролор/саветник за оријентиринг такмичења са лиценцом Међународне Оријентиринг Федерације (ИОФ). У овој трци учествовало је 18 деце и шесторо одраслих. Од 18 деце 11 је успешно прошло стазу, пронашавши све контролне тачке, док код одраслих није било промашаја. Након трке вршена је анализа са полазницима обуке. Тренинг трка сутрадан била је организована на теренима ужег центра града. Стаза је била дуга 1.4 км са 14 конролних тачака. На трци је било 15 деце од којих је успешно пронашло све тачке њих 13. Учествовало је и шест одраслих особа од којих једна није прошла све контроле. У табели праћења присуства види се присуство тренера, особља “Челика” које је изнело овај програм школе.
Тако је ПСК “Челик” после 5 недеља и 10 наставних дана, у којима је било 4 тренинг трке, од којих је једна такмичарска , завршио овосезонску школу оријентиринга. Кроз ПСК “Челик” на овом курсу прошло је укупно 71 лице. Из клуба наводе да су контакти са њима и родитељима допринели ширењу познавања клуба у граду. Нова сезону почиње 31. мрта на Бабама код Младеновца.

Leave a Reply

Your email address will not be published.