Пипер: Смедерево одличан домаћин

1 min read

У СМЕДЕРЕВУ ОДРЖАНО РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО У КАРАТЕУ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Смедерево је у суботу било домаћин републичког првенства у каратеу за ученике основних и средњих школа. Учествовало је близу 400 такмичара из207 школа у Србији.То говори да је карате постао врло озбиљан школски спорт. То је резултат чињенице да је карате ушао пре две године у редован програм такмичења школских спортова. Општа оцена свих учесника је да су Смедеревци у Дворани Смедерево организовали једно од најбољих такмичења ове врсте. То је на отварању, али и када су се сводили рачуни, на крају такмичења,истакао председник Карате Савеза Србије Славољуб Пипер.
-Желим да се захвалим, пре свега, председнику Савеза спортова Смедерево Милошу Милосављевићу који је уз помоћ градске управе и овдашњих клубова одлично одрадио посао. Организација је била беспрекорна, хала је одлична и мислим да су учесници имали одличне услове да покажу шта и колико знају. Уверен сам да је ово тек почетак сарадње Карате савеза Србије са Смедеревом – нагласио је Славољуб Пипер.
Смедерево је на овом такмичењу представљало 10 ученика. Иако је реч о школском првенству мотива није недостајало. Нажалост, наши представници нису успели да се оките медаљама, мада треба рећи да је и пласман на републичко првенство велики успех. За Јовану Илић из Карате клуба Викторис, иако су резултати изостали, најважнија ствар са овог такмичења је сарадња три смедеревска карате клуба.
-Карате клубови Јединство, СД Комбат и Викторис представљају прави пример, како клубови на локалном нивоу могу успешно да сарађују и да спроводе различите активности од значаја за спорт, децу и младе, али од значаја за локалну заједницу. Овакав потез локалних карате клубова препознала је и управа Града Смедерева, као и Савез Спортова Смедерево који су пружили максималну подршку у циљу успешне реализације овог спортског такмичења. Морам да напоменем да је руководство Дворане Смедерево и овог пута било на висини задатка, омогућили су да ово велико такмичење буде организовано на професионалном новоу. Прилог томе говоре позитивни коментари и похвале челних људи Карате Федерације Србије. Веома сам срећна што је сарадња наших клубова резултирала изузетно успешном реализацијом овог битног такмичења. Ово је јасан показатељ да смо на правом путу и да се једино оваквим начином могу остварити сви бенефити за децу и младе – рекла је после такмичења Јована Илић тренер КК Викторис.
Председник Савеза спортова Смедерво ниједног тренутка се није двоумио када је стигла понуда да се првенство одржи у Смедереву. Учесници првценства напустил ису наш град задовољни, без обзира да ли су освојили неку од медаља. Многи су најавили да би болели поново да дођу у Смедерево. То је за Милосављевића најважније–
Драго ми је да су се челни људи карате савеза Србије похвално изразили о организацији овог такмичења. Они су у ситуацији да из недеље у недељу присуствују многим такмичењима, али су рекли да је код нас ово до сада најбоље организовано школско првенство у каратеу. Хвала им на томе. Ово је потврда да овај град има срце и душу и разумевање за све спортске догађаје. Надам се да ћемо поново добити прилику да организујемо неко слично такмичење – истиче председник Савеза спортова Смедерево Милош Милосављевић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.