Дипломски против Слободе

1 min read

КОШАРКАШИ МЛАДОСТИ ПОБЕДИЛИ АКАДЕМИК И НАЈАВИЛИ ДЕРБИ СЕЗОНЕ У УЖИЦУ

Пораз у Лазаревцу био је довољна опомена да се утакмица са Академиком схвати најозбиљније у редовима паланачке Младости. То се најбоље видело после првих 10 минута које су изабраници Зорана Тодоровића решили у своју корист резултатом 31:15. Ових 16 поена разлике, испоставило се на крају, били су довољни да се забележи 18 првенствена победа.
Љубитељи кошарке у Смедеревској Паланци били су у прилици да у првих десет минута присуствују свему лепом што кошарка доноси. Домаћи су одиграли јаку одбрану по целом терену, уз контролу скока, под својим и противничким кошем, уз више него прецизан шут за два и три поена. Када је средином друге четвртине предност износила 19 разлике – 42:23, деловало је да се гостима спрема катастрофа. Нажалост, једна неспретно изведена контра, када је разлика могла да оде на плус 21, омогућила је екипи из Србобрана да на валики одмор оде са само десет поена минуса – 44:34.
Домаћи су у наредних 20 минута рутинском игром игром сачували предност која је на два минута пре краја износила 13 кошева предности – 73:60. У преостала два минута кошаркаши из Србобрана успели су да пораз сведу на пристојних седам поена минуса.
Ово је на психолошком плану била врло битна утакмица за нас. Следе утакмице расплета. Слобода је оверила пласман у Кошаркашку лигу Србије. Ми морамо да идемо на победу у то не само у Ужицу. Три кола су до краја и ако хоћемо у виши ранг морамо да добијемо све три утакмице. Имајући у виду шта смо све издржали у протекла три-четири месеца била би неправда да се не пласирамо у виши ранг. Надам се да ћемо комплетни одиграти у Ужицу, да ће се Тапушковић опоравити, а мислим да је и мотив на нашој страни. Надам се повољном исходу – рекао је после утакмице тренер кошаркаша Младости Зоран Тодоровић.
Три кола пре краја на табели води Слобода из Ужица, а друго и треће место са истим бројем бодова деле Младост и Нови Пазар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.