Тријумф у сенци повреде Илића

РУКОМЕТАШИ СМЕДЕРЕВА ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ БОРБЕ САВЛАДАЛИ РЕКРЕАТИВО ИЗ БЕОГРАДА

Рукометаши Смедерева су у првом делу шампионата Прве лиге Центар имали само две победе. После четири одиграна кола у пролечном делу на свом конту имају укупно пет победа. Последњи тријумф има додатну тежину. Савладана је екипа Рекератива из Београда која је у Смедерево, тако се стекао утисак, дошла на излет. Дефинитивно нису очекивали овакво издање домаћих рукометаша који су, ношени подршком навијачке групе Ултра Семендрија, одиграли изнад својих могућности и на крају славили минималну, али више него заслужену победу.
Утакмица је била неизвесна од почетка до краја. Првих 30 минута добили су домаћи 11:10. Најзаслужнији за ово минимално вођство били су најискуснији у екипи Смедерева, Ненад Мартић и Предраг Илић. Недостајало је да се њиховом голгетерском учинку придружи још неко. У другом полувремену прорадио је и реконваленсцент Милош Стојановић који је утакмицу завршио са седам погодака. Ненад Мартић је утакмицу завршио са пет, а Предраг Илић са четири. Можда би његов учинак био бољи да се није теже повредио десетак минута пре краја утакмице. Ипак, захваљујући Александру Матићу који је у финишу меча одбранио неколико тешких удараца и један седмерац, бодови су остали у Смедереву за коначних 21:20.
Морам пре свега да се захвалим овој публици и навијачима који су нас носили кад је било најпотребније. Они су нам дали додатни мотив и енергију тако да ми се чини да смо одиграли изнад својих могућности. Рекреативо је у врху табеле и овде су показали да су врло неугодан ривал. Контролисали су утакмицу и нису нам давали прилику да раније решимо утакмицу. Често смо се смењивали у вођству, али је већа жеља, уз ове навијаче, пресудилада ми данас славимо победу – рекао је после утакмице тренер смедеревских рукометаша Милош Пантовић.
Смедеревци после 15 одиграних кола сада заузимају осмо место са 12 бодова. У наредном колу се у Београду састају са истоименим фењерашем. Да није повреде Илића уверени смо да би се рукометаши Смедерева и са овог гостовања вратили уздигнута чела. Овако, предстоји тешка утакмица јер ће за домаћина то бити последња прилика да дође до вредних бодова у борби за опстанак у Првој лиги Центар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.