Очекиван тријумф смедеревских одбојкаша

ОДБОЈКАШИ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНЕ ПОКЛОНИЛИ ГОСТИМА ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ ЈЕДАН СЕТ

Смедеревци су се на прави начин реванширали одбојкашима Косовске Митровице за пораз из првог дела сезоне после меча у пет сетова. Изабраници Душана Калинића славили су победу резултатом 3:1, а да је било мало више концентрације у завршници првог сета лако је могло да се деси да се утакмица заврши за једва нешто више од 60 минута. Нажалост, неколико брзоплетих акција и лоших решења у одбрани омогућили су гостима да изгубљени сет претворе у вођство у сетовима.
Имао је шта да замери својим пуленима тренер Душан Калинић у паузи између првог и другог сета. То се одмах одразило на игри и резултату. Смедеревци су у наредна два сета гостима препустили само по 18, односно 15 поена. Започето у другом, односно трећем сету Петровић, Ђорђевић, Гмитровић, Алексић и остали завршили су у четвртом сету резултатом 25:22.
Овом победом смедеревски одбојкаши су, два кола пре краја, обезбедили најмање пето место на крају шампионата, а није искључено да првенство заврше на месту број четири.
Нама не одговара екипа Косовске Митровице. Ово је први пут, одкако се такмичимо у Првој лиги Србије, да смо успели да савладамо ову екипу. Тек у трећој сезони смо успели да их добијемо. Не знам зашто али са њима увек тешко играмо. Због наших грешака смо им дали први сет. После смо успели да се стабилизујемо и то се видело по резултату. Сада нас у среду очекује окршај у Крушевцу са Напретком и следеће суботе се опраштамо од наше публике утакмицом са Борцем из Панчева. После овог кола ми смо четврти, а у најгорем случају можемо да будемо пети. То смо зацртали на почетку и тај смо план остварили – наглашава Душан Калинић тренер смедеревских одбојкаша.
Наредни ривал смедеревским одбојкашима је екипа Напретка у Крушевцу. Новајлија у лиги је јесенас у Смедереву после 2:0 стигао до 2:2 и тек су у тај бреку домаћи успели да сломе отпор солидне екипе из Крушевца.

Leave a Reply

Your email address will not be published.