Ухапшена седморица осумичена за више кривичних дела

1 min read

АКЦИЈА „АУРОРА“:

Опсежна акција српске полиције реализована је поршле недеље у више градова. Ухапшено је 270 особа, заплењено око 30 килограма наркотика и већа количина оружја. „Аурора“ је спроведена и у Смедереву.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.Х. (1983), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога. Полиција је код осумњиченог пронашла 94 таблете екстазија и мању количину марихуане.
Смедеревска полиција лишила је слободе М. П. (1984), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Код осумњиченог је пронађено 240 грама амфетамина, 32,2 грама кофеина, 46,8 грама марихуане и 112,4 грама спида. Такође, под сумњом за исто кривично дело, ухапшени су Д. С. (1982) и Г. В. (1976), при чему је други уједно осумњичен и за омогућавање уживања опојних дрога. Сумња се да је Д. С. марихуану паковао у мање кесице од по грам, а затим је продавао Г. В. и још једној особи из Смедеревске Паланке. Осумњичени су ухапшени приликом покушаја продаје марихуане.
Полиција је ухапсила и Д.Х. (1999), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка телесна повреда. Сумња се да је Д.Х. средином марта у тучи нанео оштећеној тешке телесне повреде.
Због тешке крађе, ухапшен је Р. Ј. (1982). Како се сумња, он је са још две особе провалио у возило на паркингу једног мотела на ауто-путу Београд-Ниш код Велике Плане, из ког је од држављанина Бугарске који је спавао, украо торбицу у којој се налазило 2.250 евра и личним документима.
За разбојништво и разбојништво у покушају сумњичи се Н. Ј. (1985). Сумња се да је он 22. марта ове године, маскиран фантомком и уз претњу пиштољем од радника трговинске радње у Смедереву отео око 20.000 динара. Такође се сумња да је истог дана на исти начин покушао да изврши разбојништво у још једној продавници. Код осумњиченог су пронађени фантомка, пластичан пиштољ и једна рукавица.
„Аурора“ настављена – три дана касније још хапшења
Полиција је у наставку акције у више градова Србије ухапсила 38 особа осумњичених за финансијски криминал, корупцију и сиву економију. У сарадњи са надлежним јавним тужилаштвима, Пореском полицијом и Управом царине, у циљу сузбијања финансијског криминала, корупције и сиве економије, ухапшено је 38 особа, док су против 61 особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку. Акција је спроведена на територији полицијских управа Београд, Ниш, Суботица, Смедерево, Ваљево, Зајечар, Лесковац, Краљево, Бор и Пирот. Осумњичени се терете да су извршењем кривичних дела у периоду од 2015. године до данас оштетили буџет Републике Србије, привредне субјекте и физичка лица у укупном износу од око 10 милиона евра. Међу ухапшенима су шест полицијских службеника и један пензионисани полицијски службеник МУП-а, осам цариника Царинске испоставе – терминал Београд, руководилац у Кривично-поправном заводу Ниш и директори предузећа.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Великој Плани, ухапсили су полицијске службенике Полицијске станице Смедеревска Паланка И. С. (1985) и М.Ј. (1970) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело фалсификовање службене исправе. Ухапшени  И.С. се сумњичи да је у току 2015. и 2016. године сачинио 8 извештаја о извршеним теренским проверама за извесно лице, у које је унео нетачне податке, а да при томе није спровео детаљне провере на терену. Након тога је М.Ј. како се сумња, прво сачинио фалсификовани образац захтева за издавање одобрења за набавку оружја за исто лице, а затим у  фебруару 2016. и четири фалсификована одбрења за набавку оружја на исто лице.

Leave a Reply

Your email address will not be published.