Два победничка постоља на „Београд Опен“-у

ПКС ЧЕЛИК:

Планинарски спортски клуб ”Челик” забележио више активности.

Прва у низу је редовна годишња Скупштина која је одржана 23. марта и на која је била прилика за осврт на резултате у претходној години. Оно што је постигнуто, свакако је изнад очекивања и тренутног стања снаге клуба.
Клуб је трећи по масовности у акцијама републичког карактера. Имао је добрих резултата у планинарској оријентацији, те је на крају сезоне заузео друго место у Србији. Чланови су били и репрезентативци Србије на балканском првенству у планинарској оријентацији.
Када је реч о оријентирингу, ПКС Челик има једног победника у комбинацији и једно друго место, док чланови клуба имају титуле и на појединачним првенствима Србије.
Друга, прошлонедељна активност је трибина коју је одржао алпиниста Драган Павловић на тему ”Од планинара до алпинисте”. Павловић је на свом примеру показао шта све планинар треба да научи, савлада и учини да би постао алпиниста. Око 30 присутних планинара, са пажњом је испратило његово излагање, уз фотографије и филмове који су дочарали тему.
Трећа активност везана је за промоцију оријентиринга у ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу. Најпре је одржана презентација којој је присуствовало више од 50 ученика петог разреда, а касније је (30.марта) у школском дворишту, након неопходних припрема, одржана и промо трка. Учествовао је 31 ученик, а њих 18 успешно је завршило трку нашавши све контроле по задатом редоследу. Победио је Урош Марковић са временом 3’33”.
Такође, почела је сезона у оријентирингу. Прва и друга трка које су у оквиру Београд Опена, су прва два кола такмичења у комбинацији за лигу Србије. Трке су одржане на теренима Баба. Прва трка је средња дистанца са дужином стазе за оне најмлађе до 10 год (2,2 км, односно 6,4 км за елитну категорију), са бројем контрола 9 за најмлађе до 23 за елиташе.
Првог дана ПСК Челик је учествовао са 10 такмичара од којих је за њих седморо ово била прва самостална трка. Међу њима је и троје деце. Другог дана била је на програму трка дуге дистанце. За оне најмлађе стаза је била дуга 2,5 км са 9 контролних тачака, а за елиташе 12,5 км са 30 контролних тачака. Челик је, овог другог дана учествовао са пет такмичара од којих је, једном ово била прва трка после завршене Челикове школе оријентиринга.
Резултати за оба дана су основа за одређивање пласмана на Београд Опену. Представници Челика су изборили два победничка постоља. Софија Николић је заузела треће место у категорији Ж12 и тако са пласманом на друго место првог дана, одлично отпочела нову сезону. Бранко Грујић је у категорији М55 освојио друго место.
Челик је извео и самосталну пешачку акцију успона на врхове Рудника.

Leave a Reply

Your email address will not be published.