Без шанси у Великом парку

1 min read

КОШАРКАШИ МЛАДОСТ ПОРАЗОМ У УЖИЦУ ВЕРОВАТНО ОСТАЛИ БЕЗ ПЛАСМАНА У КОШАРКАШКУ ЛИГУ СРБИЈЕ

Када је требало да пруже највише и најбоље од себе паланчани су заказали. У дербију 24. кола друге лиге Србије кошаркаши Младости поражени су на гостовању од Слободу у Ужицу резултатом 89:74.Све вредно помена на овој утакмици што се тиче екипе Зорана тодоровића видело се у првих 7-8 минута док су његови пулениј имали какву такву игру и вођство 20-14. Ужичани су до одласка на први мали одмор преокренули на 21:20. Паланчани су и у других десет минута успевали да држе прикључак за врло мотивисаним домаћином које је уочи других 20 минута имао пет поена предности 45:40.
Покушавао је у наставку сусрета стратег кошаркаша Младости да пронађе одговарајућу петорку али осим Којића, у његовој екипи није било расположеног играча. На другој страни, кош Младост пунили су немилице Симић, Радић, Матић и Оташевић за коначних, више него заслужених 89:74. Паланчанима, осим слабог издања већине играча, на руку није ишло ни суђење, које није одлучило победника дербија. Стекао се утисак да екипи Младости већ неколико последњих утакмица недостаје свежина, поготово у завршници утакмица.
Једина светла тачка у екипи Младост на овој утакмици био је Којић са 31 поенаом из 8 погођених тројки из 14 покушаја. Двоцифрени су били још Цветквоић и Алексић са 14, односно 11 поена. У екипи Слообде маестралнуј партију пружио је Симић са 26 поена и 8 скокова. Радић је додао 21, а Марић 11 поена.
Овим поразом Младост је впрепустила друго место Новом Пазару који себи неће дозволити луксуз да у последња два кола прокоцка пласман у Кошаркашку лигу Србије. После двонедељне паузе због Ускрса, Младост се у Пироту састаје са истоиемним домаћином, а у последњем колу пред својим навијачима дочекује Жарково.

Leave a Reply

Your email address will not be published.