“Иза одраза” – кад фотографија постане скица

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ДОМАЋИН НОВЕ ПОСТАВКЕ:

Отворена друга самостална изложба младог уметника Дејана Крстића под називом “Иза одраза”.

Занимљива ауторска целина која је изложена настала је уз помоћ психоаналитичког приступа од стране аутора који свој рад заснива на идеји потрета у виду слике, цртежа, фотографије у повезаности са аудио записом.
“Процес којим су ови портрети настали јесу путем разговора који су били на некој психоаналитичкој бази са људима које сам сам изабрао. Фотографије се раде док разговарам са њима. Бележе се фотографије које се касније раде у цртеже. Изложба се зове “Иза одраза” баш из тог разлога, што тај одраз који се забележи фотографијом у цртежу остаје продубљен и иза тога се долази до неке нове естетике и неког новог погледа у личност те особе.
До сада сам имао једну самосталну изложбу у Огранку Српске академије науке и уметности у Новом Саду и излагао сам на више групних изложби. Доста уметника је ангажовано да пронађе простор и место где може да се излаже. Мислим да је то на крају препрека која се превазиђе поред нечег јачег, а то је да се прикажу радови младих уметника. Ове године имаћу још неколико самосталних изложби у Ужицу, Сопоту, Новом Саду и Београду. Самим тим има места за младе уметнике” казао је Крстић.
Дејан Крстић рођен је 1994. у Лозници. Завршио је основне академске студије на департману ликовних уметности, студијски програм сликарство у клади проф. Босиљке Зиројевић Лечић. Тренутно похађа мастер студије на Академији уметности у Новом Саду у оквиру студијског програма цртање, под менторством проф. Вишње Петровић.
Учествовао је на више групних и самосталних изложби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.