Много посла током априла и у граду и на путевима ка селима

1 min read

ПАРКИНГ СЕРВИС ПОЧИЊЕ НОВУ СЕЗОНУ ОДРЖАВАЊА ПУТЕВА:

У наредним данима, Смедеревци ће на улицама чешће виђати екипе Паркинг сервиса који је већ почео попуњавање рупа на ударним местима у граду. Како најављује директор, до средине априла, тај посао ће бити завршен у граду, а након тога прелазе на санирање оштећења на асфалту на путевима ка селима.

Одржавање путних праваца, у деловима где је то било најкритичније, Паркнг сервис је радио и током зиме, у паузама између смене повољних временских прилика и ледених таласа. Сада, крећу интензивнији радови:
Ми смо интервентно, током зиме радили тамо где је било превише уништен асфалт и где је већ постојала опасност за безбедност саобраћаја. Успели смо да то колико толико одрадимо да може да се одвија саобраћај. Од прошле недеље смо почели мало квалитетније да радимо јер нам и време то дозвољава. Надам се да ћемо у првој половини априла да завршимо град и све ове мање улице. Сада смо радили прилазне путеве у Малој Крсни, Радинцу, као и Београдски пут, Коларску и Шалиначку и оно што је било хитно у граду, Кнез Михајлову и Филипа Вишњића. Од наредне недеље, крећемо свакодневно да радимо. Расписали смо тендер за куповину додатне опреме, између осталог и куповину још једног камиона који ће служити за допремање асфалта. Требало би да возило стигне ове недеље, па ћемо бити потпуно опремљени и нећемо зависити више од других јавних предузећа. Када будемо завршили оно што је по граду приоритетно, током друге половине априла бићемо у селима. Такође, неке улице нисмо радили комплетно попут Кнеза Михајла, Београдске и Коларске, јер је планирано њихово комплетно пресвлачење за шта је град расписао тендер – објашњава Никола Матејић, директор Паркинг сервиса.
Сви знамо да се након што се са наших улица отопи снег, по правилу појављују ударне рупе на асфалту, и како каже Матејић, у Смедереву генерално, увек постоји тај исти проблем на неколико путних праваца. Пре свега, то су оне фреквентне, а старе улице, где се након бацања соли одмах виде оштећења која стварају велике проблеме.
Биће посла када је реч о санирању рупа, мада имам утисак да их је овог пролећа мање него прошле године. Али, то је због тога што смо ми неке рупе крпили у децембру и јануару. Свакако, ове постојеће праве знатне проблеме, покушаћемо да све урадимо и да коришћењем неких нових техника спречимо веће последице. Као што смо на Београдском путу радили попуњавање пукотина, па је било много мање рупа овога пута, као и продубљивање и копање нових одводних јаркова, да се смањи количина воде која се задржава на самом путу и после прави оштећења. То смо радили од Раље до Мале Крсне и имало је ефекта… – напомиње Матејић.
До недавно, одржавање путева је за Паркинг сервис била нова делатност. Осим што је било потребно да запослени стекну искуства, неопходне су биле и нове машине и возила управо за ту врсту посла. Такође, купљена је и теретна приколицу која ће служити за превожење ваљка и машине за фарбање и још један комби путар.
У априлу, Паркинг сервис ће, упоредо са крпљењем рупа, радити и остале послове одржавања улица, фарбање и обнављање саобраћајне сигнализацију.
Када говоримо о семафорској сигнаизацији променили смо два уређаја у граду где је често долазило до кварова и на свим пешачким смо променили сијалице и ставили ЛЕД. Планирамо да радимо још неке знакове са измењивим садржајем који су по пројекту предвиђени на неким местима у граду. Што се тиче обнављања аутобуских стајалишта, радимо поправку постојећих и замену садашњих печурки новим стајалиштима. У Петријевској су стављена два нова, измењен је пројекат па су предвиђена нова стајалишта ту, а заменили смо и стајалишта у Петријеву…
Паркинг сервис ових дана ради и на ономе што је актуелно у свим сличним предузећима у Србији – тражи се алтернативни начин наплате јер систем који функционише путем СМС-а није поуздан и ствара проблеме. Примера ради, наводи Матејић, Телеком недавно није функционисао 40 сати.
У плану је и проширење броја паркинг места, као и реконструкција неких паркинга, постављање новог асфалта.
Надамо се да ће ове године да се заврши процедура око простора иза Амана где је урађен пројекат препарцелације, предато је катастру, град је корисник и надамо се да ћемо од републичке Дирекције за имовину добити дозволу да уредимо то паркиралиште и кренемо са наплатом – поручује директор.

Leave a Reply

Your email address will not be published.