Три злата, три сребра и две бронзе

СМЕДЕРЕВСКИМ СТРЕЛЦИМА ОСАМ МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У Б И Ц ПРОГРАМУ

Стрелци Стрељачке дружине Смедерево освојили су на првенству Србије у Б и Ц програму, одржаном на смедеревском стрелишту, две златне медаље у појединачној конкуренцији и два друга и једно треће место. Јелена Јаковљевић одбранила је титулу првакиње у категорији сениорки, са 372 круга. Анђела Радојичић, са 182 круга, постала је нова првакиња региона. Сениорке „Смедерева“, са 1087 кругова, нису на жалост, успеле да одбране прошлогодишњу титулу, те су се ове године спустиле степеницу ниже на постољу. Пионирке „Смедерева“ су такође, стигле до вицешампионске титуле са 518 кругова. Прошле године су биле треће, а пионири прошле године другопласирани, ове године заузели су треће место са 485 кругова.
Стрелци Стрељачког клуба „Херој Срба“ освојили су две медаље појединачно, златну и бронзану и једно екипно друго место. Драган Флорић са 371 кругом, практично је преотео титулу клупском другу Новици Петровићу, који је са само кругом мање био трећи. Ни сениори „Херој Србе“ нису успели да одбране прошлогодишњу титулу првака Централне Србије екипно. Као и сениоркама, титулу им је преотео пиротски „Лукањац“, који је имао само 6 кругова више од „Херој Србе“.
Следеће недеље у Београду, 15. априла, одржаће се Првенство Србије за стрелце у Б програму, стандардним оружјем. Ваздушном пушком наступају Вељко Илић, Немања Адамовић, Немања Живојиновић, Лазар Бељић и Наталија Тасић, а ваздушним пиштољем Душан Бојић, Милош Николић, Тијана Димитријевић, Катарина Миловановић и Теодора Чакаравић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.