Таково из Смедерева у баражу

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ПОРАЗОМ ОКОНЧАЛЕ ОВОГОДИШЊИ ШАМПИОНАТ ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

У последњем колу Прве лиге Србије одбојкашице Смедерева поражене су од Такова из Горњег Милановца резултатом 3:1. Смедеревке су могле до победе јер су први сет решили у своју корист резултатом 25:20, а други је одлучила једна лопта која је, овог пута, била на страни гостујућих одбојкашица – 25:23. У преостала два сета екипа којој је тријумф био преко потребан због другог места и баража за попуну Супер лиге Србије, препустила је Смедеревцима само 18, односно 14 поена.
– Играли смо без либера Маријане Раковић и Сање Узелац и боље није могло. Могли смо да поведемо 2:0. Шта је ту је. Одлично је одиграла Јована Томић иако има само 16 година. Тренираћемо са млађим играчицама још два месеца па тек онда одмор. Имамо одличне играчице у млађим категоријама и моја жеља да наше девојке играју – сматра тренер смедеревских одбојкашица Синиша Живак.
Одбојкашице Смедерева завршиле су овогодишње првенство Прве лиге Србије на солидном шестом месту са 12 победа и 10 пораза. Нови члан Супер лиге Србије је екипа Уба, а бараж са претпоследњим тимом елите играће Таково из Горњег Милановца.

Leave a Reply

Your email address will not be published.