Лука Ђорђевић – врло важна регата за нас

ВЕСЛАЧИ СМЕДЕРЕВА У ПЕТАК ПУТУЈУ У ЗАГРЕБ НА ТРАДИЦИОНАЛУ ИНТЕРНАЦИОНАЛНУ РЕГАТУ КРОАЦИЈА ОПЕН

Годинама уназад, међународна регата Кроација Опен, која се одржава у Загребу, је прво велико и значајно такмичење за смедеревске веслаче. Тако је и ове године. Следећег викенда, 14. и 15. априла на регатној стази на Јаруну, надметаће се више од 2000 веслача и веслачица из Словеније, Хрватске, Словачке, Аустрије, Естоније, Литваније, Израела, Литваније, Израела, Турске, Мађарске, Ирске, Бугарске, Швајцарске и Србије.
Боје ВК Смедерево на овом великом такмичењу браниће Александар Филиповић у сениорском скифу, Марко Торбица и Лазар Ристић у јуниорском скифу, у кадетском скифу наступиће Мирослав Јовановић и у кадетском двојцу веслаће Никола Солдатовић и Андрија Јевтић. Сви они веслаће првог дана, а до саме регате знаће се да ли ће бити другачијих посада другог дана регате у Загребу – каже за Наше новине Лука Ђорђевић, тренер млађих селекција ВК Смедерево.
– Ово је изборна регата за састав јуниорске репрезентације Србије. Приоритет Савеза је да се за Европско првенство нађе најбржи скиф јер су крајем октобра Олимпијске игре младих. Постоји шанса да се пласманом на шампионату Европе избори виза за Олимпијске игре младих. Желимо да већ на шампионату Старог континента стигнемо до Буенос Ајреса где се одржавају Олимпијске игре младих ове године. Веслачки клуб Партизан и ми имамо двојицу најбржих јуниора у скифу. То су Марко Торбица и Павле Љескић. Прва изборна регата је Загреб, након тога државно првенство за мале чамце у Београду крајем априла. Уколико буде 1:1 у победама, путник за Буенос Ајрес ће се бирати на Београдској интернационалној регати средином маја – каже Лука Ђорђевић.
Што се јуниора тиче, следи врло згуснут распоред такмичења јер је после регате у Београду већ за две недеље 26. и 27. маја у Гравелину у Француској Европско јуниорско првенство.

Leave a Reply

Your email address will not be published.