Манифестација окупила око 150 деце

1 min read

„XI ДЕЧИЈИ МИХАЈЛОВАЧКИ ВАСКРШЊИ ФЕСТИВАЛ, СМЕДЕРЕВО 2018”

У Михајловцу одржан по шести пут, а укупно иначе једанаести традиционални дечији Васкршњи фестивал.

Манифестација је одржана под покровитељством Министрства културе и информисања, Православне црквене општине Михајловачке, МЗ Михајловац, града Смедерева, Националног савета грчке националне мањине, Удружења српско-грчког пријатељства и СГ КУД ”Кантакузина” из Смедерева и пријатеља фестивала. Другог дана Васкрса, после литургије у цркви Светог пророка Илије у Михајловцу, васкршњи фестивал одржан је испред порте цркве и јавне Ригине спомен чесме ”БРАТОЉУБЉЕ – ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ”. Манифестацију је благословио јереј Иван Николић, председник Црквене православне општине Михајловачке, а отворио је Петар Н. Родифцис, председник удружења СГП и СГ КУД-а ”КАНТАКУЗИНА” и Националног савета грчке националне мањине у Србији.
Укупно је у свим такмичарским категоријама учествовало око 150 деце узраста до 15 година. Пре такмичарског дела изведен је кратки културно уметнички програм чланова дечијег ансамбла СГ КУД ”Кантакузина” и КУД ”Михајловац” и уметничког руководиоца фестивала, Бојана Лукића.
Изабрани су победници у три такмичарске категорије, а победницима су подељене награде. Главна награда, бицикл и пехар, у категорији најјаче јаје, припала је Николини Нешић ученици другог разреда. Друго место освојио је предшколац Лазар Алексић, (обоје из Михајловца) а треће су поделиле ђаци прваци – Нађа Недељковић из Вранова и Лана Стевановић из Михајловца. Из села домаћина манифестације су и сви награђени у осталим категоријама. Најлепше је осликала јаје Марина Стевановић, другопласирана је Сара Марковић, а треће место је припало Катарини Бошковић. Најдекоративније јаје на такмичењу дело је Нине Јеремић. Друго место освојио је Марко Ђорђевић, а треће Емилија Нешић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.