Ове године, дупло више противградних ракета

УРУЧЕНИ УГОВОРИ СТРЕЛЦИМА ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ ПРОТИВГРАДНУ СЕЗОНУ

У Градској управи, потписани су уговори између Града Смедерева и 34 стрелца са 17 противградних станица на подручју града. Према уговору, првобитно је планирано да се издвоји по 10.000 динара по стрелцу, али на њихову иницијативу, а у договору са Градском управом, тај износ је повећан на 12.000 динара.

Ове године од државе, односно РХМЗ, смедеревски стрелци са 17 противградних станица, добиће дупло више ракета, шест по станици, односно 102 ракете. Од града Смедерева, исто толико. За ове ракете, град је издвојио око 4 милиона динара, а поред тога, издвојена су и већа средства за новчану накнаду стрелцима. Наиме, првобитно је уговором било предвиђено да се издвоји 10.000 динара по стрелцу, али на њихово инсистирање, а у договору са Градском управом, тај износ је повећан на 12.000 динара. Поред накнаде коју обезбеђује Град Смедерево, стрелци на противградним станицама добиће и по 4.000 динара месечно у нето износу од Републичког хидрометеоролошког завода. Приликом поделе уговора градоначелница др Јасна Аврамовић захвалила се стрелцима на досадашњем раду и залагању, професионалности коју су показали, помажући на тај начин граду и свим становницима Смедерева.
„Град Смедерево цени ваш досадашњи рад и помоћ, на располагању сте и дању и ноћу, за разлику од стрелаца у неким другим градовима, и због тога донели смо одлуку да вам ове године повећамо месечну надокнаду на 12 хиљада динара, а потрудићемо се да следеће сезоне буде још већа”, рекла је др Јасна Аврамовић.
Уговори са стрелцима се закључују на период трајања сезоне одбране од града, која траје од 15. априла до 15. октобра ове године, а потписници су изузетно задовољни сарадњом са градом.
“Сваки динар више, добро дође, а обавезе које имамо током шест месеци, уопште нису мале. Ово је одговоран посао и лепо је када град мисли на стрелце, а повећање на 12. 000 динара је свакако додатна мотивација да посао обављамо још боље”, истакао је један од стрелаца.
Од Републике, смедеревски стрелци су у прошлој сезони добили 68 противградних ракета, а од града 102 , од чега је потрошено укупно 119 ракета. Остало је још 68 ракета које ће се распоредити ове године.

Leave a Reply

Your email address will not be published.