Тешка, али заслужена победа

ФУТСАЛЕРИ СМЕДЕРЕВА ПОБЕДОМ НАД ЈАСТРЕПЦЕМ НАДОМАК ОПСТАНКА У ФУТСАЛ ЛИГИ СРБИЈЕ

Кад је било најпотребније, футсалери Смедерева успели су да коначно забележе победу. После скоро пет месеци Смедеревци су забележили победу на домаћем терену. Последњи пут радовали цсу се 1. децембра прошле године када су са 12:3 декласирали Деус. У 20. колу прошлог петка, после велике борбе и неизвесности, победили су Јастребац са 3:2.
Императив победе спутао је футсалере Смедерева да покажу шта знају у првом полувремену. Када је екипа из Блаца голом Рајковића повела са 1:0 у 23. минуту изгледало је да се домаћима црно пише. Тако није мислио Првуловић. Са два поготка у 27. и 28. минуту преокренуо је резултат. Лекић је у 34. минуту повећао предност домаћина на 3:1 али ту није било краја узбуђењима. Гости се нису предавали и у 38. минуту преко Вукадиновића стижу на гол засотатка. Домаћи и грачи и навијачи страховали су за победу до последњег звука сирене, а ондај е уследило велико славље. Забележена је победа која Смедеревцима, два кола пре краја обезбеђује најмање бараж за опстанак у друштву најбољих.
Ово су нам тренутно најважнији бодови. Следеће недеље играмо са Деусом када ће многе ствари бити јасније, да ли идемо у бараж или је и без тога обезбеђен опстанак. Мислим да смо вечерас имали много више жеље и мотива него на неким претходним утакмицама. Са доиста залагања и срчаности морао је да дође и резултат. Свака част противнику, ма пре свега мојим играчима који су одиграли феноменално ову утакмицу – нагласио је стратег футсалера Смедерева Владимир Пршо Јовановић.
Смедеревци се у наредном колу у Сремској Митровици састају са дављеником Деусом који ће против Смедерева покушати да ухвати какав такав прикључак за бекство са зачеља табеле. На другој страни, Смедерево победом у Сремској Митровици може до деветог места и избегавања баража са друго или трећепласираном екипом из Друге лиге Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.