Смедеревци са седмицом искалили бес

ФУДБАЛЕРИ СМЕДЕРЕВА ДО ВРХА НАПУНИЛИ МРЕЖУ КАРАЂОРЂА ИЗ ТОПОЛЕ

Коначно су се радовали фудбалери Смедерева и њихови навијачи. Смедеревци су у 26. колу на стадиону крај Старе железаре декласирали екипу Карађорђа из Тополе резултатом 7:1 и тако им се осветили за једини пораз из јесењег дела сезоне. Уз то, показали су да, и поред силних проблема са којима се суочавају, о чему су јавност известили саопштењем, знају да играју фудбал и да су и даље један од најозбиљнијих кандидата за пласман у Прву лигу Србије.
Гости из Тополе нису имали изгледа против, у недељу, више него расположених Смедереваца. После првих 45 минута головима Младеновића и Стојановића Смедерево је имало 2:0. У наставку сусрета се распала игра гостију. Мрежу Руменића погађали су по два пута Лепојевић и Стевановић, а по други пут у листу стрелаца уписао и Стојановић. Почасни гол за госте дело је Миловановића.
Овом победом Смедеревци су одржали корак за водећом Слогом која води српсколигашки Запад са 51 бодом. Следи Златибор са 49 на другом и Смедерево на трећем са 47 бодова.
У наредном колу Смедерево очекује тешко гостовање у Лозници и окршај са истоименим тимом којег су јесенас савладали саа 2:0. Пред изабраницима Љубише Стаменковића је велики императив победе јер само тако остају у трци за прво место које води у Прву лигу Србије.

У среду 11. априла на стадиону крај Старе железаре одиграно је финале градског купа између Смедерева и Пролетер Михајловца. Смедеревци су заслужено славили резултатом 2:1. Двоструки стрелац за Смедерево био је Стојановић у првом полувремену, а пораз Пролетер Михајловца и последњим минутима меча ублажио је Јанковић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.