Слога (пре)јака за Смедеревце

РУКОМЕТАШИ СМЕДЕРЕВА НЕМОЋНИ У ОКРШАЈУ СА ПЕТРОВЧАНИМА

Рукометашима Смедерева није недостајало борбености, жеље и хтења у окршају са Слогом из Петровца, једном од екипа која конкурише за пласман у Супер Б лигу Србије. Све то није било довољно да се освоје вредни бодови у трци за опстанак у прволигашкој конкуренцији.
У утакмици 17. кола Прве лиге Центар другопласирани тим на табели, екипа Слоге, лако је резултатом 32:27, полувреме 16:13, славила победу над само борбеним Смедеревцима.
Екипа Смедерева ушла је у меч са намером да се надиграва са знатно искуснијом и физички доминанијом екипом. Те две ставке, уз евидентан квалитет, биле су довољне да гости забележе заслужену победу. Када се томе дода претерана нервоза присутна код домаћих играча који су се више бавили судијским одлукама него својом игром, другачији исход није могао да се очекује.
Домаћин је имао много замерки на делиоце правде Цветићанина и Пурића, који су имали неколико погрешних одлука, али евидентно нису утицали на крајњи резултат. На све то надовезао се и велики број техничких грешака тако да је коначних пет разлике за госте подношљив пораз.
Смедеревци се сада налазе у врло незавидној ситуацији. У наредна два кола гостују, најпре у Ваљеву, а након тога и Партизану у Београду. Следе два тешка гостовања и сваки бод би био злата вредан. Међутим, без повређеног Илића и Филиповића, са овако младом и перспективном екипом, којој недостају снага и искуство, ово је тренутни максимум екипе Ненада Мартића.
Смедерево је на пет кола пре краја првенства претпоследње са 12 бодова колико су прикупили Раднички, Нови Београд и Београди, док је на зачељу БАСК СОКО са 9 бодова. Прва два места са по 27 бодова деле Вождовац и Слога.

Leave a Reply

Your email address will not be published.