Филиповићев резултат каријере у скифу

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ СМЕДЕРЕВСКИХ ВЕСЛАЧА НА 35. ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ РЕГАТИ КРОАЦИЈА ОПЕН 2018

Резултати смедеревских веслача на међународној регати у Загребу најављују да после неколико релативно сушних, следи добра година за смедеревско веслање.

Највише радује одличан резултат Александра Филиповића у сениорском скифу. Он је првог дана на меморијалној трци Славка Матоца заузео одлично треће место иза хрватског репрезентативца Дамира Мартина на другом и друга из репрезентације Србије Марка Марјановића који је тријумфовао у овој трци. Потврду добре форме на почетку сезоне Марјановић је показао другог дана када је, такође у скифу, освојо златну медаљу са најбољим временом у каријери у овој дисциплини. Овим резултатом и пласманом, Филиповић је изборио статус репрезентативца у 2018. години у којој га очекују бројни наступи на Светским куповима али и Европско и Светско првенство у Глазгову почетком августа и Светски шампионат у Пловдиву средином септембра.
Другог дана регате у Загребу, која је окупила близу 600 веслача, бронзану медаљу за Веслачки клуб Смедерево освојио је у кадетском скифу Мирослав Јовановић, а само секунда је јуниоре Марка Торбицу и Лазара Ристића делила од бронзе у јуниорском двојцу без кормилара.
Првог дана регате, осим бронзе Александра Филиповића, вредно помена је прво место у Б финалу, осносно седмо место у генералном пласману кадетског двојца без кормилара у саставу Андрија Јевтић – Никола Солдатовић. Исти пласман у јуниорском скифу остварио је Марко Торбица.
У Београду ће се 28. априла одржати прво званично такмичење у Србији у 2018. години. На првенству државе у малим чамцима за што боље пласмане надметаће се најбољи сениори и јуниори. Дан касније, такође на Ади Циганлији, на програму је прва регата Купа Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.