Tврђава препуна туриста, почела сезона и у Вили Обреновића

1 min read

ЈП СМЕДЕРЕВСКА ТВРЂАВА ПУНИМ ТЕМПОМ УЛАЗИ У НОВУ СЕЗОНУ:

Аутобуси са екскурзијама преплавили су плато испред смедеревске тврђаве. Почела је сезона организованих посета Вили Обреновић, од ове године три дана у седмици. Пристан у Дунавском парку спреман је да прими прве путничке бродове.

Једна од лепших смедеревских пролећних слика су велике друмске крстарице, са великим стаклима, на којима сањиве, радознале главице извирују, гледајући са аутобуске, екскурзијске висине, на наш прелепи престони град, силазећи од пијаце, улицом 17. октобра према аутобуској станици и тврђави, у походу на поклоњење њеном величанству- највећој тврђави у Европи.
Сезона екскурзија је почела и ми смо у ЈП Тврђава презадовољни првим утисцима са отварања сезоне овог пролећа – каже директор овог предузећа Горан Јовшић – Туристи су презадовољни изгледом, уређеношћу и инфраструктурним и комуналним освежењима у древном здању Ђурђевог града. У Тврђави ври и ми смо презадовоњљни, продају се и сувенири, долазе нам нови туристи, они, који никада нису били овде и то је апсолутно фантастично.
Сезона посете вили Обреновић званично је почела прошлог петка.
Ми смо још крајем фебруара испословали од Републичке управе за резиденцијалне објекте, са којом иначе имамо одличну сарадњу, могућност организованих посета вили и ми смо им изузетно захвални на томе. Прошле недеље већ је било неколико организованих посета, а званични почетак сезоне, свечано смо означили посетом наше будућности, у биолошком и пословном смислу – ученицима туристичког смера средње Економско – трговинске школе у Смедереву – каже директор ЈП Смедеревска тврђава Горан Јовшић – Ми смо ове године учинили корак напред и уз велико разумевање Управе за резиденцијалне објекте продужили посете вили за још један дан, тако да сада туристи могу организвоано да посете вилу уторком, петком и суботом од 8 до 16 часова. Пре тога, заинтересовани би требало да се пријаве нашем туристичко – информативном центру на градском тргу, на телефон 026/615-666. Неколико дана пре предвиђене посете морају да се пријаве они који желе да посете тврђаву, улазница кошта 300 динара, уз остављање података из личне карте, што је уобичајне процедура, али је зато доживљај невероватан, јер је према оцени светских стручњака и посетилаца из бројних земаља, наша вила једна од најлпеших објеката тог типа у овом делу Европе….
Све је више младих брачних парова који желе да се фотографишу испред или у вили. На жалост, фотографисање у вили је забрањено из безбедносних разлога, али је дозвољено сликање свадбених парова напољу, у дворишту виле и испред прелепе фонате виле Обреновића. Знате, ово је један од пет најексклузивнијих резиденцијалних објеката у Србији, у њему је боравио и Си Ђинпинг, бројни светски лидери и наши државници. Цена фотографисања испред виле, и у окружењу овог објекта, по избору места је 6 000 динара, што је наравно далеко мања сума него што је то случај у неким другим објектима. Сви заинтересовани парови могу да се пријаве на исти број у нашем седишту и туристичко-информативном центру на тргу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.