Треће место, успех или неуспех…

КОШАРКАШИ МЛАДОСТИ ПОБЕДОМ СУ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД СВОЈИХ НАВИЈАЧА АЛИ НИСУ УШЛИ У КЛС

Кошаркаши Младости из Смедеревске Паланке победили су у последњем колу Друге лиге Србије екипу Пролетера из Зрењанина резултатом 84:74.
Паланчани су водили од почетка утакмице и уз неколико наврата имали огромних плус 16 али су још брже дозвољавали Зрењанинцима да се врате у игру. Било је евидентно да су мислима били на утакмици у Жаркову где је истоимени тим играо са Новим Пазаром. Паланчанима је „играла“ само победа Београђана која их је водила у Кошаркашку лигу Србије. Нажалост, Пазарци нису ништа препустили случају па ће, заједно са Ужичанима, од наредне године такмичити у највишем рангу.
Паланчани су ове године одлично играли и били на корак од историјског успеха. Ипак, испоставило се да су екипу Младост „мале“ утакмице коштале другог места. Иако су у обе утакмице били бољи од Новог Пазара, кошаркаше Младости скупо су коштали порази од Клика и Пирота у Смедеревској Паланци и неуспех у Лазаревцу од екипе Колубаре.
На утакмици са Пролетером, екипу Младости до 20 првенствене победе водили су Станисављевић са 22 поена и 7 скокова, Цветковић је убацио 13, а Којић 12 поена. Двоцифрен са 10 поена био је и Старинчевић, а плеј Паланчана Шпаровић је на свој конто, осим 7 поена, уписао и 10 асистенција.
На руководству клуба је да у наредном перооду анализира учинак једне једне од најуспешнијих сезона у историји клуба. Ипак, имајући у виду шта се све дешавало током сезоне, како на терену, тако и ван њега, чини се да кад се подвуче црта – иза КК Младост је одлична сезона из које треба да се извуку одређене поуке, поготово када се ради о највишим амбицијама. Стекао се утисак да се није све дешавало и решавало на терену.

Leave a Reply

Your email address will not be published.