Од следеће сезоне у Смедереву се гледа Прва српска лига

1 min read

СМЕДЕРЕВСКИ КОШАРКАШИ ПОРАЖЕНИ НА ГОСТОВАЊУ У ЛАЗАРЕВЦУ

Када једна екипа у две такмичарске сезоне забележи четири победе, по две у свакој, онда је епилог управо онакав какав се догодио Кошаркашком клубу Смедерево. Смедервци су такмичарску 2017-2018 завршили на последњем месту са 24 пораза и две победе. Последњи неуспех доживели су на гостовању у Лазаревцу где су поражени од Колубаре са 101:77.
На челним људима клуба је да анализирају ову сезону, ако има шта да се анализира, и да се види шта и како даље не би ли се зауставило даље пропадање смедеревске кошарке.
Извесно је да из ове сезоне нема ничег позитивног да се извуче. Пропуштена је и прилика да се они најмлађи како тако разиграју не би ли били спремни за окршаје у Првој лиги Србије. Главни терет лиге поднели су искусни и најбољи играч екипе Дарко Рнић, реконваленсцент Филип Стојановић и Душан Ђорђевић. Ту је до утакмице са Пиротом био и Војин Свилар али се после повреде преселио у Младост из Земуна. Тешко да би и са њим Смедеревци стигли до опстанка.
Сада треба одредити дугорочни циљ. Да ли по сваку цену јуришати, ако уопште има основа, на Другу лигу Србије или неколико сезона играти са млађим играчима и када стасају онда кренути ранг више. Вероватно ћемо за одговоре на та питања сачекати неколико недеља. У међувремену, свима којису бранили боје Смедерева у овој сезони све честитке за жељу исказану за играње у дресу Смедерева без обзира на чињеницу што се и тада знало да је опстанак научна фантастика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.