Смедеревке треће у држави

1 min read

ОДРЖАНО ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДУЗЕТНИЧКУ ИДЕЈУ:

Ученице професорке Марине Златановић, Ања Васиљевић, Ана Илић, Теодора Гајин и Ирена Петровић оставиле одличан утисак на жири и избориле добар пласман на финалном такмичењу у престоници.

Финале „Националног предузетничког такмичења средњошколаца Србије – Напред“ које је подразумевало израду бизнис планова и вештине њиховог презентовања одржано је прошле недеље на сцени „Стаменковић“ у Центру за културу „Влада Дивљан“ у Београду.
Од 124 ученичка тима на Националном такмичењу појавило се 16 најбољих из исто толико градова и општина у Србији. Међу њима и младе Смедеревке – ученице Економско – трговинске школе које су оствариле одличан резултат пласирајући се на треће месето у целокупном, националном такмичењу. Према оцени жирија, тим “Сфентером” је имао презентовање бизнис идеје и визуелно представљање на изузетном нивоу. Њихов пројекат почива на идеји реконструкције хотела „Смедерево“ који би се звао „Сфентером“ (грчки назив за Смедерево) који би понудио нове здравствене, рекреативне и конгресне садржаје.
Спајање бурне историје Смедерева и задовољење савремених туристичких потреба, како су то чланице тима представиле, деловало је јако занимљиво. Трећепласирана екипа добила је од ВШ ПЕП дипломе, пехар, медаље и ваучере у вредности од 300е које могу искористити за студирање на истоименој школи. Такође, учеснице ове екипе добиле су награде од Маке Уп Академије “Данијела Палавестра” за петодневну школу шминкања – наводи се на сајту Високе школе за пословну економију и предузетништво која је овај пројекат и покренула, а уз финансијску помоћ Развојне агенције Србије (РАС) и подршку пословне заједнице организоване у оквиру ПКС. Успостављена је сарадња са 17 локалних самоуправа у Србији и више од 50 средњих школа, а радионицама о “Изради бизнис плана” и “Вештини презентовања” обухваћено је преко 2.500 средњошколаца, док је преко 700 њих анимирано и мотивисано да се укључи у пројекат и да учествује у градским/општинским такмичењима.
Иначе, екипа из Ниша, “Константинове терме” освојила је друго место са идејом вештачке лагуне, која би се налазила испод велике куполе у подножју Нишке бање, а победнички тим „Honey bomb“  из Новог Пазара је представио свој иновативни производ – мед у капсулама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.