Изабран „MOVIE KITCHEN – CATERING“ из Београда

1 min read

ОБРОКЕ ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ УБУДУЋЕ ЋЕ ПРИПРЕМАТИ ПРИВАТНО ПРЕДУЗЕЋЕ:

Та фирма уједно је била и једини учесник јавне набавке јер је конкурсна документација измењена у смислу што су сада тражени сертификати ИСО 9001 и ИСО 22000 уместо НАССР-а стандарда (што је онемогућило учешће Црвеном крсту који је ту услугу до сада пружао).

Према уговору склопљеном 19. априла, цена појединачног оброка је 130 динара, а вредност укупне набавке 14,7 милиона без ПДВ-а. Подсећамо, тендером је било предвиђено да понуђач обезбеди да сваки оброк буде достављен у појединачном, херметичком паковању за једнократну употребу. Такође, свака порција ће морати да садржи 50 грама меса, пола литра куване хране, 150 грама салате и упаковану векну хлеба од 300 грама.
Топле оброке ће припремати и дистрибуирати корисницима шест дана седмично, с тим што ће суботом делити и суве оброке за недељу. Достава, по правилнику, мора бити организована на најмање пет пунктова (један у граду, и најмање четири у другим насељеним местима), а предвиђена је и могућност доставе у случајевима где Центар за социјални рад процени да је то неопходно. Према проценама у 2018. Народна кухиња ће у Смедереву имати 1000 корисника.

Leave a Reply

Your email address will not be published.