Још пет медаља

ПКС „ЧЕЛИК“ ТРЕНУТНО ШЕСТИ У СРБИЈИ

У орјентиринг комбинацији одржано пето коло. Чланови Челика у Смедерево донели три златне и две сребрне медаље.

Протеклог викенда на Фрушкој Гори, (делу званом Парагово) у организацији Оријентиринг савеза Војводине, одржано је редовно, пето коло такмичења у оријентиринг комбинацији за првенство Србије. Трка је организована као средња дистанца, на шумовитом делу Фрушке Горе, по проходној шуми пуној рељефних детаља који су били изазов за такмичаре, како оне најмлађе у категорији до 12 година тако и за старије ветеране са преко 70 година.
За оне најмлађе и најстарије стазе су биле дуге 1,7 км са девет контролних тачака, док је елитну сениорску категорију чекало 4,7 км и 17 контролних тачака.
ПСК Челик је учествовао са осам такмичара и освојио је пет медаља, од којих су три златне и две сребрне. Међу освајачима медаља је и Софија Николић у најмлађој женској категорији. Клуб је овим наступом освојио око 600 бодова и тренутно се налази на шестом месту у конкуренцији клубова из Србије.
Последњег викенда у априлу, Планинарски клуб „Врбица“ из Велике Плане, по 15. пут организовао је традиционалну планинарску акцију “Карађорђевим стопама“. Планинари су могли да бирају између дуже стазе (21 км) и краће (15 км). По сунчаном али и претоплом дану, они који су одабрали тежи изазов, препешачили су стазу за седам и по сати. На крају акције, три члана „Челика“ као признање су добили штап, (добија се након пет пута пређених акција „Карађорђевим стопама“), а на сваком је изрезбарен број, као податак о томе колико је до тада подељено таквих штапова. За сада је у томе успело 77 планинара. Такође, „Челик“ је као клуб са највише чланова, 33 у овој акцији, од организатора добио пехар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.