СМЕДЕРЕВСКИМ СТРЕЛИЧАРИМА ДЕСЕТ МЕДАЉА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ОДРЖАНОМ У СМЕДЕРЕВУ

1 min read

Најбољи од оснивања клуба

Иако један од најмлађих парастреличарских клубова у Србији, Стрељачко-стреличарски клуб ОСИ Деспот Ђурађ  Бранковић још једном је потврдио да је један од најбољих у нашој земљи.

На државном првенству одржаном у смедеревској Тврђави, чланови овог клуба освојили су десет медаља, седам златних, две сребрне и једну бронзану. Два златна одличја припала су ветеранима Гаврилу Миленковићу (60 метара) и Миодрагу Грби (30 метара).

Позлатиле су се и даме овог клуба. На највише победничко постоље попеле су се Весна Јовановић у конкуренцији сениора на 30 метара и Јована Станковић у истој конкуренцији али на 18 метара. Код сениора, позлатили су се Илија Јаковљевић на 18 метара, Дејан Петковић на 10 метара и Никола Като на 50 метара компаунд. Жељко Кларић у конкуренцији рекреативаца на 18 метара.

Никола Като је освојио сребро у дисциплине компаунд лук на 50 метара у конкуренцији сениора, а Светислав Перишић је у конкуренцији рекреативаца на 60 метара такође био сребрни. Једина бронза отишја је у руке Матије Митровића у конкуренцији јуниора на 10 метара.

После одличних резултата у досадашњем току сезоне, освојених медаља на турнирима и напорних тренинга очекивали смо сјајне резултате на државном првенству. Послужило нас је лепо време, и потрудили смо се да оправдамо наш труд и поверење пријатеља нашег клуба и стреличарства у Смедереву. Резултат није изостао и потпуно смо задовољни бројем освојених медаља. Захваљујемо свима који су нас подржали и помогли одржавање Државног првенства у нашем граду – каже Миодраг Грба председник ССК ОСИ Деспот Ђурађ Бранковић.

На шампионату у Смедереву учествовало је више од 40 стреличара из Панчева, Суботице, Титела, Крагујевца, Јагодине и Смедерева. Последње такмичење у овом делу сезоне смедеревске стреличаре очекује 1. октобра у Крагујевцу. Након тога укључиће се у такмичења Стрељачког савеза Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.