Будућност на делу

СМЕДЕРЕВСКИМ ВЕСЛАЧИМА ОСАМ МЕДАЉА НА ДРУГОЈ РЕГАТИ ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ НА ТИСИ КОД ЧУРУГА

Укупно 106 посада из 14 клубова надметало се прошле суботе на Тиси код Чуруга у оквиру другог кола Омладинске лиге. У ВК Смедерево имају разлога за задовољство јер су се са овог такмичења вратили са осам медаља, три златне, четири сребрне и једним бронзаним одличјем.
У конкуренцији кадета у скифу тријумфовао је Андрија Јевтић, а у истој конкуренцији, али у дубл скулу најбољи су били Вук Марковић и Душан Поповић. Сребро је припало такође Смедеревцима, Луки Васићу и Вукашину Рајићу.
На највише победничко постоље попела се и Милка Здјелар у пионирском скифу, док је њена клупска другарица Милица Младеновић била друга.
Кадетски четверац скул у саставу Петар Самарџија Вук Марковић, Душан Поповић и Андрија Јевтић био јер други, као и у конкуренцији кадеткиња у истој дисциплини посада у саставу Јелена Вукелић, Невена Стевановић, Ана Солдатовић и Милица Пејовић.
Једино бронзано одличје припало је пиониркама у дубл скулу у коме су веслале Теодора Стевановска и Маша Васић.
Треће коло Омладинске лиге одржаће се 1. септембра, такође у Чуругу, а последње четврто коло13. октобра у Новом Саду. После два кола води Чуруг са 25 бодова, а Смедерево је друго са 22 бода.
Наредног викенда на Палићу ће се одржати Отворено првенство Војводине на коме ће ВК Смедерево наступити са 13 посада.
У конкуренцији сениора окушаће се Александар Филиповић и скифу, а у истој дисциплини, али у конкуренцији јуниора веслаће Лазар Ристић. Кадетски скиф представљаће Мирослав Јовановић. Петар Самарџија, Душан Поповић, Вељко Вукашиновић и Тодор Марковић наступиће у кадетском четверац скулу, док ће у четверцу без кормилара веслати Вук Марквоић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић, и Мирослав Јовановић. У пионирском четверац скулу веслаће Вук Симић, Лазар Стојковић, Димитрије Симић и Божидар Ковачевић.
У кадетском двојцу без кормилара до што бољег пласмана покушаће да дођу Андрија Јевтић и Никола Солдатовић, а у дубл скулу ВК Смедерево имаће три посаде (Мирослав Јовановић – Вук Марковић, Тодор Марковић – Вељко Вукашиновић и душан Поповић – Петар Санарџија). У конкуренцији пионирских дубл скулова снаге са осталима одмераваће Димитрије Симић и Божидар Ковачевић.
Женски део ВК Смедерево опробаће се у дубл скулу у саставу Милица Пејовић и Теодора Стевановска и четверац скулу у коме ће, поред Теодора и Милице, веслати Милица Младеновић и Милка Здјелар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.