СУПЕРЛИГАШКЕ АМБИЦИЈЕ СМЕДЕРЕВСКЕ ЖЕНСКЕ ОДБОЈКЕ

1 min read

ПЛАСМАН У СУПЕРЛИГУ РЕАЛАН

Одбојкашице  Смедерева  ове године , заједно са управом и стручним штабом имају суперлигашке амбиције. Тим од прошле годне, предводјен Уном Дјордјевић и Бојаном Стојковић, те младим  смедеревским снагама Јованом Томић, Мином Миливојевић и Ањом Стевановић, у новој сезони биће појачан суперлигашким играчицама  Јованом Радановић из Спартака, Вишњом Шиљић , смедеревском повратницом из панчевачког Динама и  Јеленом Раковић, која је играла за  ужичко Јединство. Тим под руководством  шефа стручног  штаба, Синише  Живака, вредно тренира  у хали ОШ Свети Сава.

–               Ми са правом ове године гајимо  суперлигашке амбиције. Имамо тим који је спој младости и искуства. Уз Уну Дјордјевиоћ, која је капитен и  Бојану Стојковић, која је прошле године била на врхунском , суперлигашком нивоу,  ми смо добили и значајна појачања, пре свега  на позицији блокера, где је дошла Јована радановић из Имлека,  односнои Спартака из Љига. Уиколико  наш стари капитен Милена  Настић екс Стевановић буде пристала да игра, имаћемо одличну линију блокера. Уколико њен одговор буде не, играће прош’логодиошњи блокер Сања Узелац. Такодје појачани смо значајно на позицијама техничара, где су сјајне Вишња Шиљић и Јелена  Раковић, а постоје и велики изгледи да са нама буде и Јелена Добрић, Смедеревка која је поникла у Техничару, а прошле године играла Прву лигу.

Прву, праву проверу, пред домаћом публиком,  нови  тим  ЖОК Смедерево, имаће на турниру Смедеревска јесен од 8 . септембра. Како  сазнају Наше новине у управи смедеревског прволигаша, на овом турниру наступиће  неколико  суперлигашких тимова, а најављлено је, за сада, учешће  Динама из Панчева и  Таково Звезде Хелиоса из Горњег Милановца.Пре тога, Смедеревке очекује и  шеснаестин  финала купа Србије. Њихв  ривал већ  почетком  септембра биће победник  дуела Имлек-Млади радник.

Подсетимо, тим Смедерева је годинама стабилан прволигаш и налази се у врху српске женске одбојке ( у  нашој супер лиги игра осам тимова, а у Првој лиги – 12). Прошлу сезону , Смедеревке су завршиле на петом месту, од дванаест екипа и биле су медју најатрактивнијим  тимовима овог шампионата. Највећи успех, смедеревске женске одбојке је онај из 2015. године, када су избориле пласман у осмину финала Купа Србије, где су поражене од тима Црвене Звезде са 3:1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.