Вучић и Јанковић први предали кандидатуре

1 min read

НЕДЕЉА САКУПЉАЊА ПОТПИСА…

Протекле недеље, потписе подршке, кандидати који ће заузимати прва два места на листићу за гласање, добили су и у Смедереву.

Александра Вучића је за кандидата предложила Коалиција Александар Вучић-Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије-Ивица Дачић, Социјалдемократска партија Србије-Расим Љајић, Јединствена Србија-Драган Марковић Палма, Партија уједињених пензионера Србије-Милан Кркобабић, Покрт социјалиста-Александар Вулин, Српски покрет обнове-Вук Драшковић, Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК-Богољуб Карић, Савез војвођанских Мађара- Vajdasági Magyar Szövetség-Иштван Пастор. Кандидатура је подржана са 56.516 правно ваљаних оверених изјава бирача.
Истога дана, на седници РИК-а, донето је и решење којим се проглашава и други кандидат. Сашу Јанковића, нестраначког кандидата кога је предложила Група грађана „За Србију без страха“, потписима је подржало више од 17 000 бирача, а његов улазак у председничку трку подржава и Демократска странка. Током викенда, Јанковић је кренуо у обилазак Србије и Смедерева, где је прикупљање потписа за његову кандидатуру организовано у просторијама ДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published.