Три бода из Лесковца

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ИЗБОРИЛЕ ОПСТАНАК У ПРВОЛИГАШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Љубитељи женске одбојке и наредне такмичарске сезоне биће у прилици да гледају прволигашку одбојку. Одбојкашице Смедерева успеле су да на гостовању у Лескову савладају истоименог домаћина са 3:1 (25:21, 16:25, 25:18 и 25:21) и тако четири кола пре краја првенства дођу на корак од опстанка у Првој лиги. Смедеревке сада имају три победе више од Лесковчанки које у последња четири кола дочекују Гимназијалац из Краљева и трећепласирани ФОК, а гостују лидеру Клеку и Врању. За опстанак је потребно да славе на све четири утакмице што се, имајући у виду квалитет, граничи са научном фантастиком. Смедеревке су искористиле сваку шансу која им се указала на овој утакмици и осим другог сета у коме су биле инфериорније у осталим периодима игра показали су да су у овом тренутку бољи састав од Лесковца.
– Утакмица од великог значаја за обе екипе. Лесковац је имао већи притисак од нас јер им је ово била последња прилика да ухвате какав такв прикључак за опстанак у прволигашкој конкуренцији. После прва два сета и нерешеног резултата, стигли смо до трећег које је, како се касније показало, био преломан на утакмици. Играло се дуго поен за поен али смо у финишу показали да смо за нијансу бољи тим. Домаћин се није предавао ни у четвртом сету. Повели су са 7:2, али за нешто више нису имали снаге. Морам да се захвалим играчицама на истрајности да се очува прволигашки статус – каже за Наше новине Никола Јерковић тренер смедеревских одбојкашица.
Смедеревске одбојкашице у наредном колу играју са Омладинцем из Нових Бановаца који се налази на осмом месту прволигашке табеле са победом више од екипе Николе Јерковића.

Leave a Reply

Your email address will not be published.