Јасмина Миловановић донела европско злато у Смедерево

1 min read

У ГОДИНИ ОБЕЛЕЖАВАЊА ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА 130 ГОДИНА ОРГАНИЗОВАНОГ СТРЕЉАШТВА У СМЕДЕРЕВУ

Трострука узастопна најбоља спортисткиња Смедерева, Јасмина Миловановић истакла је озбиљну кандидатуру за ласкаво признање и у 2017. години. После низа успеха на домаћим и међународним такмичењима, Јасмина је на Европском првенству, одржаном у Марибору, освојила златну медаљу у екипној конкуренцији у дисциплини ваздушни пиштољ.
Њено име биће златним словима утиснуто у историју смедеревског стрељаштва, и то у години када се у клубу прославља велики јубилеј – 130 година организованог бављења стрељачким спортом у нашем граду.
Јасмина је са Зораном Аруновић и Бобаном Величковић тријумфовала у екипној конкуренцији са 1145 кругова, 6 више од другопласиране Немачке и 11 од селекције Русије.
– Срећна сам због златне медаље, поносна на свој тим и целу репрезентацију, јер смо освојили 10 званичних медаља. Што се тиче мог пуцања кренула сам у лепо у меч и фино отпуцала прве две серије , међутим пошто сам их мало дуже пуцала него иначе довело је до тога да морам да убрзам последње две серије и због тога су оне слабије од онога што сам очекивала. Ипак, не могу бити незадовољна, јер је ово моје прво учешће на европском првенству са ваздушним пиштољем за сениорску репрезентацију које се завршило са екипним златом -каже златна Јасмина Миловановић.
У осврту на свој резултат Јасмина додаје да би волела да је био мало „јачи“, али да је и такав био довољан да се дође до златног одличја у екипној конкуренцији. Истовремено, најављује да ће учинити све да на предстојећем државном првенству отпуца резултат вредан пласмана у екипној и појединачној конкуренцији.
Бобан Маринковић, откако се бави тренерским позивом у смедеревском клубу увек има неког свог пулена у репрезентативним селекцијама, почев од Ане Алентијев, потом Ане Тодоровић, па до Петра Адамовића, коме је овогодишње првенство Европе било друго по реду. Као најбољи појединац у јуниорском тиму Србије пиштољем још једном је оправдао позив селектора репрезентације. Адамовић је са 558 кругова био је 39. појединачно, а екипа је била тринаеста са 1656 кругова.
– Задовољан сам својим резултатом, драго ми је да се види напредак, како психички, тако и резултатски. Ове године ми је европско првенство било још једно ново искуство из којег могу извући пар добрих лекција. Надам се да ћу још да напредујем до следећег европског првенства и да могу да дођем и до финала – оптимистично закључује Адамовић.
Разумљиво, Бобан Маринковић има много разлога за задовољство уз напомену да сличан резултат очекује на предстојећем државном првенству.
– Овај резултат је плод напорног шестогодишњег рада. За недељу дана нам предстоји државно првенство које ћемо покушати да освојимо и тако ставимо тачку на крај најуспешније сезоне у историји Стрељачке дружине Смедерево. Што се Петра Адамовића тиче, осетио је жар европског првенства и надам се да је и сам увидео све своје недостатке којих је било доста. Резултат од 558 кругова је за њега добар, али то је на жалост далеко од пласмана у јуниорско финале. Остаје му да и даље напорно ради и да се труди да подиже своје резултате, јер само тако у будућности може постати стрелац који ће оставити већи траг у српском стрељаштву – закључио је тренер Маринковић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.