ВЕСЛАЧКИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО СА 15 ПОСАДА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Крај домаћих такмичења

 Државним првенством у свим категоријама, наредног петка и суботе на Ади Циганлији завршава се овогодишња такмичарска веслачка сезона у Србији.

 

Најбољи веслачи Србије надметаће се на Ади Циганлији са жељом да што бољим резултатима ставе тачку на овогодишњу, врло напорну, сезону.

Смедеревци ће се на овом такмичењу појавити са 15 посада. Првог дана шампионата, у петак, надметаће се јуниори и пионири.

У конкуренцији јуниора, за што бољи пласман бориће се Марко Торбица и Мирослав Јовановић у дублу, док ће у четверац скулу, поред Торбице и Јовановића, веслати Андрија Јевтић и Никола Солдатовић.

Пионири Смедерева веслаће у четверцу са кормиларом (Матија Банчов, Вук Симић, Лука Божиловић, Лазар Стојковић и кормилар Илија Станојевић) и у четверац скулу (Војин Вељковић, Немања Милановић, Марко Атанасијевић и Никола Павић).

У конкуренцији пионирки за медаље ће се надметати три смедеревске посаде, две у четверац скулу и један у дубл скулу. Прву посаду четверац скула чине Милица Пејовић, Милица Младеновић, Милка Зђелар и Теодора Стевановска, а другу Тара Лазић, Јована Вучић, Невена Стевановић и Ана Солдатовић. У дубл скулу ће веслати Јелена Вукелић и Маша Васић.

Другог дана на регатну стазу излазе најбољи кадети и сениори Србије.

Смедерево ће имати само дубл скул у конкуренцији сениора, а поред искусног Александра Филиповића у чамцу ће бити млади Марко Торбица.

У кадетском скифу наступиће Мирослав Јовановић, у двојцу без кормилара веслаче Андрија Јевтић и Никола Солдатовић, у дублу Душан Поповић и Вељко Вукашиновић, а у четверцу без и четверац скулу веслаће Вук Марковић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић и Мирослав Јовановић. Смедерево ће до медаље покушати да дође и у кадетском осмерцу (Лука Васић, Тодор Марковић, Лазар Живковић, Константин Шујић, Петар Самарџија, Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вукашин Рајић и кормилар Илија Станојевић).

Код кадеткиња у четверац скулу веслаће Милица Пејовић, Милица Младеновић, Милка Зђелар и Теодора Стевановска.

Leave a Reply

Your email address will not be published.