Млади предузетници спремни за изазов

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ПРЕД ВЕЛИКО ТАКМИЧЕЊЕ:

Висока школа за пословну економију и предузетништво ове недеље и у Смедереву реализује пројекат „Млади предузетници“. Одзив наших средњошколаца је изузетан.

Реч је о пројекту професора Звонка Брњаса, а идеја водиља је анимирање средњошколаца да се кроз овај, нешто другачији вид праксе, активније припреме за евентуалне тржишне утакмице и добију подстицај за започињање сопственог бизниса.
Овај програм Високе школе за пословну економију и предузетништво, реализован је у 10 општина, учествовало је 35 школа и око 500 ђака. На генералну пробу пред такмичење у Смедереву, дошло је више од 60 ђака Техничке, Економске и школе „Деспот Ђурађ“, што је изузетан одзив, а своје идеје и бизнис планове презентоваће у тимовима.
Ова вежба, према речима професора Драгана Милинковића Фимона, треба да их научи томе како да представе своје идеје и то не само у визуелно техничком смислу (Пауер поинт презентације) већ и у одређеној форми јавног наступа који је подједнако важан:
Можда вам ово што ћемо сада радити неће у потпуности бити лепо, али је важно да буде корисно. Знам да већ имате знања о основама економије, бизнис плану и слично. То је оно кад имате идеју, али морате да смислите и како да ту идеју уобличите, треба вам стратегија јер сви знамо шта се у супротном дешава и са најбољим идејама… Претекне вас неко други, бржи, спремнији, храбрији, са бољом „жваком“ или маркетингом. Будите сигурни у себе, наступајте самоуверено, то је веома важно – казао је Милинковић додајући да ће, 22. марта њихове идеје оцењивати сасвим другачији, специфичан жири – бизнисмени.
Наиме, тога дана ће екипе смедеревских средњошколаца своје предузетничке планове приказати представницима компанија Хестил, ПКЦ, Метех, Кајзен, а најбољи тим по њиховом мишљењу, учествоваће ће на великом такмичењу школа Србије у Београду.

Leave a Reply

Your email address will not be published.