Свака ће пијаца бити као градска

УСКОРО ОТВАРАЊЕ ПИЈАЦЕ НА ЦАРИНИ, НАКОН ТОГА УРЕЂЕЊЕ ПИЈАЦЕ У МИХАЈЛОВЦУ, ОСИПАОНИЦИ И МАЛОЈ КРСНИ

Радови на уређењу Пијаце на Царини су завршени, још се чека да стигну тезге. Одмах након тога, почеће и уређење пијаце у Михајловцу која ће бити мултифункционалан, преносив објекат…
Као и сваког пролећа, градоначелница најављује да почиње велико комунално уређење града. Ове године се наставља раније зацртан план да све пијаце на територији града Смедерева буду обновљене, а кроз акцију „Јасно је – и село и град“.
Приоритет је уређење свих, а не само Зелене пијаце у центру града. Као што смо уредили Робну пијацу, сада уређујемо и Зелену пијацу на Царини и Михајловцу, после тога на ред долазе оне у Осипаоници и Малој Крсни. Идеја да се сасвим другачије организује рад на свим нашим пијацама. На њима ће бити бољи услови за рад, јер то је наша обавеза, а цене закупа нећемо повећавати. Зелена пијаца на Царини је покривена, што се тог дела посла тиче, све је завршено. Чекамо нове тезге које треба да уради фирма Митрашиновић и верујем да ће најдаље за десет дана и та пијаца бити свечано отворена и предата на употребу мештанима Царине – каже др Јасна Аврамовић.
Судећи према плановима, пијаца у Михајловцу ни мало неће заостајати за градском. Напротив, биће, према мишљењу градоначелнице можда и лепша и модернија:
То је један мултифункционалан објекат, тезге ће бити покретне јер у Михајловцу нема пијаце свакога дана, па ће простор моћи да користе као летњу позорницу и за организовање разних програма. Временом ћемо слично урадити у осталим селима, јер је идеја свако место има један леп, отворени простор – објашњава Аврамовићева.
Подсећамо, и на пијаци у центру ће се још радити, јер је најављена реконструкција Млечне пијаце и дела где су рибарнице. То захтева велика средства и озбиљне пројекте, наглашава градоначелница. Примера ради, актуелно уређење пијаце на Царини кошта 6 милиона динара, плус трошкови за тезге, док ће радови у Михајловцу износити око 10 милиона.

Leave a Reply

Your email address will not be published.