Седам парова обрадовано за Осми март

1 min read

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОНАЦИЈУ СРЕДСТАВА ЗА ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ:

Уговоре о донирању средстава  у износу од 200 хиљада динара, са седам парова потписала градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић.

Град Смедерево од 2008. године финансира трошкове за вателесну оплодњу паровима који због стерилитета или привремене неплодности не могу да имају деце. За осам година, град је донирао укупно 18.923.000 динара. За то време вантелесна оплодња финанисирана је за 72 пара. Овогодишње потписивање уговора, пригодно се поклопило са Осмим мартом, па су осим дама, велики повод за славље имали и њихови животни сапутници:
Најпре, желим свим женама да честитам празник, да буду срећне, веселе и задовољне и да их мужеви, породице и сви остали поштују 365 дана у години, а не само Осмог марта .– рекла је обраћајући се паровима на потписивању уговора у градској управи, градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић и додала:
Одлучили смо да на овај дан, симболично, потпишемо уговоре о донацији по 200 хиљада динара за вантелесну оплодњу са жељом да поступак успе и да наредне године имамо више деце. Иначе, ово је осма година како град Смедерево покушава да помогне нашим суграђанкама и њиховим партнерима да добију децу. За ових осам година имали смо 15 успешних покушаја вантелесне оплодње из ових донација, из којих се родило 19-оро деце. Имамо чак и близанце! То је, свакако, најлепша ствар која може да се деси једном брачном пару, али и нашем граду. Свим дамама, које данас потписују уговоре желим да покушај вантелесне оплодње буде успешан и да постану мајке!
Закључком Града Смедерева, који потписује градоначелница Смедерева, доктор Јасна Аврамовић, локална самоуправа је за накнаду трошкова вантелесне оплодње за 2017. годину наменила укупно милион и осамсто хиљада динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.