У складу са потребама грађана и приоритетима града

1 min read

НОВА УЛАГАЊА У КВАЛИТЕТНИЈУ ГРАДСКУ ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Са лепшим временом и путари у Смедереву имају пуне руке посла. Ново рухо у наредном периоду добиће већи број градских саобраћајница, а поред рехабилитације коловозне конструкције у једном броју улица биће сасвим обновљени и тротоари. Локална самоуправа је за рехабилитацију путне мреже, коловоза и тротоара, обезбедила и значајна средства, око 40 милиона динара.

Поред довођења страних инвеститора и отварања нових радних места, реализације капиталних инвестиција и бриге о социјално угроженим категоријама становништва, у кључне приоритете наше локалне самоуправе спада и изградња нове и уређење постојеће инфраструктурне мреже на територији града.
Зато се са нестрпљењем чекало на лепше време, а потом је убрзо кренула и нова грађевинска сезона у нашем граду.
Ових дана ради се на многим пољима, па и на једном броју градских саобраћајница. Нека од градилишта већ су отворена, а наредних дана отвориће се у још једном броју улица у Смедереву.
У Карађорђевој, Петријевској и улици 16. октобра ради се увелико на уређењу тротоара, док се коловози рехабилитују у улици Космајских партизана у Месној заједници 25. мај, Пушкиновој у Месној заједници Свети Сава, као и улици Револуције на Царини.
-За уређење коловоза у улици Космајских партизана, односно површине од око 1520 квадратних метара, биће уложено око 4,5 милиона динара. Пушкинова улица је нешто мања, има око 560 квадрата, у њој се већ приводе крају припреме за асфалтирање, које би требало да уследи у наредних неколико дана. Вредност радова на рехабилитацији коловозне конструкције у тој улици износиће више од милион динара. Предстоји и рехабилитација око 3000 квадрата коловозне конструкције у улици Револуције, а радови ће коштати око 3,3 милиона динара – каже за Наше новине Мирко Ђурић, члан Градског већа задужен за месне заједнице, инфраструктуру и спорт.
Што се тиче уређења тротоара, вредност радова у Карађорђевој улици износиће око три милиона, у горњем делу Петријевске улице око 5,9 милиона, а у улици 16. октобра око 4,7 милиона динара.
-Поред улица где су радови већ започели, склопљени су, такође, уговори са извођачима за улице Живорада Атанацковића Илије на Лештару, други део улице Револуције у Месној заједници Свети Сава, затим за улицу Димитријa Туцовића, такође на Лештару, и улицу Милана Кршљанина, са припадајућим улицама, на Златном брду. Реч је о уговорима који су склопљени крајем прошле године, али због лоших временских услова радови су одложени за почетак ове грађевинске сезоне и требало би да почну у наредних неколико дана – додаје Мирко Ђурић.
Град је, по речима Мирка Ђурића, такође расписао и спровео две нове јавне набавке. Једна се односи на одабир извођача радова за периодично одржавање градских улица, у вредности од око 46 милиона динара, а друга за рехабилитацију приступних путева према нашим селима – Шалинцу, Биновцу, Лндолу, Вучаку, Суводолу и Друговцу. Вредност те инвестиције биће око 21 милион динара.
-Када је реч о периодичном одржавању градских саобраћајница, прве ће бити рехабилитоване Излетничка и Похорска улица. Иначе, за извођача радова на периодичном одржавању градских саобраћајница, као најповољнији понуђач, изабран је Неимар из Салаковца, а за уређење прилазних путева поменутим селима фирма Шумадија из Аранђеловца. Поред тога у плану је и реконструкција дела Вучачке улице, у дужини од око 500 метара, и другог дела Кајмакчаланске улице. За те две улице постоји пројектна документација и за њихову реконструкцију ће у наредном периоду посебно бити расписане и спроведене јавне набавке. У плану је и реконструкција једног броја улица које су под коцком. То су Сремска, Устаничка, као и улице Доситеја Обрадовића, Војводе Миленка и Стеријина улица. Сем тога радиће се и у Пролетерској и улици Ослобођења. На тај начин сасвим ново рухо добиће све саобраћајнице којим иде градска аутобуска линија од Папазовца до насеља Ковачићево, све до раскрснице са Шумадијском улицом – рекао је Мирко Ђурић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.