Трагедија надомак Смедерева

Виновник је ухапшен, али то не мења чињеницу да су изгубљена четири живота. Последњих недеља, рубрике црних хроника су пуне, а ових дана, читава земља тугује за браћом настрадалом у близини Смедерева.


 

Све се догодило на деоници аутопута Београд – Ниш код скретања за Пожаревац. Како је саопштила полиција, сумња се да је фински држављанин А.С. који је управљао аутомобилом “фолксваген шаран“ немачких регистарских ознака налетео на „цитроен“ крагујевачких регистарских ознака. Након судара „цитроен“ је слетео са пута, преврнуо се и зауставио у растињу.

Последица ове тешке саобраћајне несреће у први мах су била три изгубљена живота – преминули су осмогодишњак, као и његови отац и баба, да би, упркос борби за његов живот у Ургентном центру, наредног дана повредама ипак подлегао и други дечак.

На друштвеним мрежама, читава земља се данима опраштала од настрадалих дечака који су, како се испоставило, са оцем и бабом кренули на летовање…

Возач А.С. је, иначе без повреда, након хапшења због постојања основа сумње да је извршио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, уз кривичну пријаву приведен  Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

Leave a Reply

Your email address will not be published.