На постољу 11 такмичара „Челика“

1 min read

СА ТАКМИЧЕЊА „ВОЈВОДИНА ОПЕН“:

У oрганизацији Оријентиринг савеза Војводине, одржано је дводневно такмичење у oријентирингу, под називом “Војводина опен“. Три победника, шест другопласираних и два трећепласирана –  то је резултат остварен у Фрушкој Гори.  

Дводневно такмичење је уједно и осмо и девето коло ОЛС (Оријентиринг лиге Србије), за такмичарску 2019.годину.  На такмичењу је било 160 оријентираца из 17 клубова, а „Челик“ је заступало 19 такмичара.

Осмо коло је била дуга дистанца, на којој је дужина стаза за најмлађе била 2,5 км, док је за сениоре износила 9,6 км. Девето коло, које је одржано у недељу, била је средља дистанца, са најкраћом стазом за децу у дужини 2,1 км, док је најдужа била за сениоре 5,1 км.

Такмичење је одржано у непосредној близини Врдника, на чијој периферији је био смештан и такмичарски центар. Контролне тачке су биле постављене у реону Турског брда, Сврака, Бекетова све до непосредне близине Старе колоније. Терен испресецан потоцина, шумама, а по сунчаном времену и температури од 35 степени, био је велики изазов за све категорије и све такмичаре.

Такмичари „Челика“, на дугој дистанци освојили су седам места међу три најбоља у свијим категоријама, двоје их је било најбољих, троје су били другопласирани, а двоје трећепласирани. На средњој дистанци, „Челик“ је био нешто успешнији, са 10 пласмана међу три најбоља, од којих су четири прва, три друга и три трећа места. Овим пласманима освојени су нови бодови за појединце и за клуб. Клуб је тренутно трећепласирани у ОЛС.

Кад су сабрани резултати за оба дана проглашани су најбољи такмичари „Војводина опена“. Најбоља три у свакој категорији добила су медаље, а победници и мајице са логом такмичења.  Челик је на постољу имао 11 такмичара, од којих је три победника, шест другопласираних и два трећепласирана.  Победници у својим категоријама су: Драган Павловић, Биљана Грујић и Бранко Грујић. Другопласирани су:Милица Васиљевић, Софија Николић, Лазар Милутиновић, Немања Васиљевић, Јелена Живојиновић и Саша Николић, док су трећа места и бронзане медаље освојили Дејан Ранковић и Небојша Миловановић.

Посебно значајно је да су четири одличја припала деци и три сениорима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.