Предизборна, а мирна недеља у Смедереву

1 min read

ИЗБОРИ 2017 >> У СМЕДЕРЕВУ ЗА САДА БЕЗ ВЕЋИХ ДОГАЂАЈА

За разлику од остатка Србије који „дрма“ предизборна еуфорија и где се смењују конвенције председничких кандидата, у Смедерево, прошле недеље нико од њих није дошао.

Значи ли ово само да наш град виде као једно од важнијих упоришта, па га логично остављају за крај, тек ћемо видети, мада је до краја кампање остало свега две недеље. До тада преносимо оно што је по питању избора познато у тренутку припреме овог броја за штампу – 2. априла гласаћемо за једног од 11 кандидата.
Наиме, након Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Саше Радуловића и Александра Поповића, пола дана након подношења последњих потписа, РИК је констатовао да су услове испунили и Ненад Чанак, Милан Стаматовић, Мирослав Паровић и својеврсни младеновачки феномен Љубиша Прелетачевић Бели, чије проглашавање кандидатуре је пратила права мала драма у РИК-у.
Редослед кандидата знаћемо 17. марта када ће бити организован јавни жреб који се обавља тако што се из провидног бубња извлачи кугла у којој је лист са именом и презименом кандидата, а потом се из другог бубња извлачи број под којим ће исти бити. Такође и рок за саопштавање дефинитивног бирачког списка је 17. март у поноћ. Оно што је такође познато јесте да ће се у Србији гласати на 8 253 бирачких места, још 90 их ће бити на Косову и Метохији, а у 32 земље ће на 50 места моћи да гласа наша дијаспора.
Посланичке групе ће у сталном саставу бирачких одбора имати 49 344 представника који ће бити распоређени на бирачким местима у Србији.

Leave a Reply

Your email address will not be published.