ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД “РАТКО МАТИЋ – РАЛЕ“ ИЗ САРАОРАЦА

1 min read

Угошћени и пријатељи из Словеније и Италије

Чувени тамбурашки оркестар и млади ансамбли овог културно-уметничког друштва, са гостима, наступили су у препуној дворани Центра за кулутуру у Сараорцима, доказајући да су житељи села гладни кулурних садржаја, али да мора да им се пружи стална и квалитетна понуда.

Сваког лета, пред Преображење, КУД „Ратко Матић – Рале“, са својим фолклорним ансамблом и оркестром тамбурица, организује годишњи концерт. Овога пута то је имало и свечарски карактер, јер су угошћени пријатељи из Италије и Словеније, који су организовали њихова гостовања током пролећа у иностранству.

Преседник Савета МЗ Сараорци, Драган Пејић, каже да са задовољством често организују ова дружења, заједно са члановима културно-уметичког друштва, тамбурашког оркестра и удружењем жена из овог села.

Сви су посвећени свом раду и биће прелепо. Први ансамбл КУД-а је већ наступао у Италији и Словенији и трудимо се да оправадамо поверење које су овим културним садржајима указали Градска управа и месна заједница. Ми смо недавно обновили просторије Дома културе у Сараорцима и мештани траже да често организујемо овакве садржаје. Ми се одазовемо и организујемо све то уз добру забаву за све. Сви су одушевљени и цело село помаже. Ево, ово дружење и годишњи концерт, као и увек раније, помогло је удружење ловаца из села, затим Зелена башта, али и приватне домаћиснтва узорних домаћина Станојевића, Канлића, Живковића и многи други. Село живи за културу, за овај прелепи Дом културе и увек када нешто организујемо све је, као што видите, испуњено до последњег места.

Гости културно – уметничког друштва и Сараораца, били су и њихови пријатељи из Италије и Словеније, који су помогли гостованње Сараорчана, КУД-а, оркестра тамбурица и представника месне заједнице у иностранству. Након концерта, сви су уживали у  гастрономској понуди овог краја, уз неизбежни ловачки гулаш од дивљачи, који су спремили ловци, али и свим „моравским старим јелима“ које увек спрема удружење жена „Свети Трифун“ из Сараораца.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.