ТРОФЕЈ СМЕДЕРЕВА ОКУПИЋЕ ВИШЕ ОД 2000 УЧЕСНИКА 

1 min read

Свечано отварање у петак на Градском тргу
Све је спремно за седмо издање међународног рукометног турнира “Трофеј Смедерева”.
Овогодишња смотра рукомета у граду на Дунаву окупиће више од 2000 учесника из 17 земаља. У Ковину и Смедереву одиграће се више од 400 утакмица на осам терена. Љубитељи овог спорта утакмице ће моћи да прате у Спортској хали, ОШ „Димитрије Давидовић“, на терену код Веслачког клуба, у ОШ „Свети Сава“ (2 терена) и ОШ „Др Јован Цвијић“.
Било је планирано да се, као и прошле године, један број утакмица одигра у Пожаревцу али су организатори од тога одустали како би се смањили, ионако, велики трошкови око организације Трофеја.

На турниру ће учествовати 115 екипа, а долазе нам гости из Словеније, Хрватске, Босне, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске, Естоније, Украјине, Русије, Алжира, Туниса, Француске, Велике Британије и из Србије. По први пут се у такмичењу налазе и сениорске женске екипе – каже Ненад Мартић, председник РК Смедерево и идејни творац манифестације по којој је Смедерево већ неколико година препознатљиво.
Као и претходних година и овогодишњи турнир ће, поред такмичарског имати и забавни карактер. Прошле године је пена журка одржана код Спортског центра. Ове године учесници Трофеја, гости али и домаћи љубитељи рукомета уживаће у пена парти на главном Градском тргу у четвртак од 20 часова. И то није све истиче Мартић и додаје:
До истог места, само у петак, учеснике ће од “Француске капе” довести Драгољуб Ђуричић и његови бубњари, који ће имати и своју тачку на бини. После церемонијалног дела, уследиће право „лудило” уз групу Sax ‘n’ Groove, која је прошле године “запалила” Мали град наше Тврђаве. Отварање је од 20 сати на тргу.
Као и ранијих година, очекује нас озбиљно рукометно лето у Смедереву па бих позвао суграђане да прошетају мало до поменутих терена и виде на који начин и колико код нас уживају рукометашице и рукометаши из разних крајева Европе и света. 
Жеља организатора је да свим гостима покажу колико је Смедерево спортски град. Зато позивају не само љубитеље рукомета већ и чланове велике спортске породице нашег града. Обећавају, не само рукомет за сладокусце већ и забаву која никога неће оставити равнодушним.
Поред осталих, Смедеревцима ће се поново представити рукометни гигант из Француске – Пари сен Жермен, ту је мађарски Ференцварош, рукометна Академија Хејкела Меганема из Туниса, стижу гости и из Естоније, руски Краснодар, па и национални тим Велике Британије.
Ове године надметаће се селекције од 2000. до 2010. годишта, као и женске сениорске екипе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.