СМЕДЕРЕВСКИ АТЛЕТИЧАРИ ЗАБЛИСТАЛИ У КРУШЕВЦУ

Клара Рибак шампионка Централне Србије на 400 метара спрепонама

 

Минулог викенда у Крушевцу је одржано појединачно првенство Централне Србије за млађе јуниоре и јуниорке, као и квалификације Купа Србије за исте узрастне категорије.

Одличан резултат освајањем златне медаље остварила је Клара Рибак која је, иако још увек старија пионирка, тријумфовала у конкуренцији млађих јуниорки на 400 метара препоне резултатом 1:12,57  минута што је  њен лични рекорд.

Прво место припало је и Јовани Станковић, такође старијој пионирки, у дисциплини 2000 метара стипл са временом 8:41,0 минута, а њена клупска другарица Георгина Вучковић заузела је друго место истрчавши ову деоницу за 9:56,6 минута. Нажалост, због пропозиција такмичења Атлетског савеза Србије њима нису додељене медаље јер су две такмичарке одустале од наступа. Солидан резултат је и пласман на осмо место Кристијана Мурине у бацању кугле резултатом 11,29.

Недељу дана раније у Крушевцу је одржано Летње лиге  Атлетског савеза Централне Србије. Атлетичари Смедерева освјили су три медаље, златну и две сребрне. Валентина Јанковић славила је у двобоју, а сребрна одличја припала су Алекси Марковићу у Атлетских школа Б у дисциплини 300 метара (54,5) и Марку Станковићу на 800 метара (2:42,2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.