Нов ултразвук за Дом здравља

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ:

Како објашњава Олгица Обрадовић, начелник Службе опште медицине у Дому здравља, нов апарат је добродошао како лекарима, тако и пацијентима јер ће убудуће, у нешто комфорнијем простору, моћи да рачунају и на бољу медицинску услугу.

Смедеревски Дом здравља недавно је добио нов ултразвучни апарат. Онај који се до скоро користио, био је стар 25 година, дотрајао у сваком смислу, како технички, тако и када су у питању могућности самог уређаја, па ће ова набавка бити од користи и лекарима и пацијентима:

Добили смо вредан апарат, то је ултразвук најсавременије технологије који има одличне карактеристике и надамо се да ће нас добро служити. Претходни је био заиста стар и на њему је обављен велики број прегледа, с обзиром на то да ми годишње имамо око 4000 до 4500 таквих прегледа и последњих година се често кварио… Ово нам је дошло у правом тренутку, а тај апарат вредан четири милиона динара је купљен из средстава које је обезбебдила локална самоуправа. Опремили смо, такође и овај простор који је раније служио за друге намене, па сада, уз нов апарат и имамо више места за рад и пријем пацијената. То значи да ми можемо да пружимо бољу услугу, а и сами пацијенти ће се осећати комфорније – каже Олгица Обрадовић, начелник Службе опште медицине у Дому здравља.

Тренутно, шест лекара ради ултразвучне прегледе абдомена, штитасте жлезде и уротракта (за шта ће служити и овај апарат), скоро сваки дан, укључујући и суботу. За сада, тиме успевају да задовоље потребе:

Довољан је и тај један уређај јер, ми имамо одређен број лекара који могу да раде на таквом апарату, а за то је потребна посебна едукација. Имамо листу чекања, настојимо да пацијенте што пре позовемо, чека се у просеку по месец или месец и по дана, а приоритет имају хитни и они пацијенти који лечење настављају у Београду у установама терцијалне заштите – напомиње Обрадовић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.