Само 11 излагача, али мало јача!

ПРИВРЕДНА ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ

ХБИС компанија, ПКЦ, Желвоз 026, Слободна зона Смедерево, Привредна комора Пожаревац, Дунав осигурање и Град Смедерево предводили изложбу привредних потенцијала града и регије на Смедеревској јесени.

У холу Центра за културу, на 300 квадрата излагало је 11 привредних субјеката са територије Смедерева, али и читавог региона. Реч је о великим компанијама које раде и инвестирају на подручју Подунавског и Браничевског округа. Изложбу је званично отворио Богољуб Спасојевић, председник Скупштине Града Смедерева.

Мали број излагача, могао би да заведе на погрешан закључак, али овде су само они највећи и они који имају шта да понуде као одрживу перспективу развоја у граду и читавој регији. Наши привредни потенцијали су много јачи, а то најбоље сведоче бројке и чињенице. Наиме, у Смедереву послује 940 привредних друштава, преко 3 и по хиљаде самосталних предузетника и преко 3.700 регистрованих пољопривредних газдинстава. Сва привредна друштва упошљавају преко 19 хиљада радника. Предузетници упошљавају додатне 4 хиљаде људи, а регистрована пољопривредна домаћинства, још 1.100 радника, казао је Спасојевић.

Носиоци ове привредне изложбе, уз Град Смедерево и Слободну зону Смедерево, пре свих су ХБИС Србија, ПКЦ системс, Желвоз и остали, који запошљавају више од половине радника на целој територији Смедерева.

Посебно желим да се захвалим на учешћу и присуству компанијама ХБИС, ПКЦ и Желвоз. ХБИС је у 2018. годни био највећи српски извозник, са званичним извозом од 313,2 милиона  евра. Такође, поздрављам и представнике компаније ПКЦ, која запошљава  велики број радника, а који ће куповином објекта, који су до сада закупљивали у Индустријској зони, трајно остати на нашем тржишту – додао је председник Скупштине Града Смедерева.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.