Кључ, бедеми и класика – одличан спој

1 min read

Svecano otvaranje 132. Smederevske jeseni u Malom gradu Smederevske tvrdjave Smederevo 0609 2019 Snimio ????? ?????????

СА СВЕЧАНОГ ОТВАРАЊА:

Свечани почетак 132. Смедеревске јесени представљао је концерт хора и оркестра РТС-а који је изводио популарна дела класичне музике. Ово је био и један од најпосећенијих програма, чиме је и публика подржала културни карактер манифестације, поручивши да на најважнијем догађају у граду и те како има и места и потребе за оваквим садржајима.

Програм је, у некадашњем престоном двору, почео казивањем здравице, за шта су и овога пута били задужени чланови позоришта ПАТОС јер на почетку сваке „Смедеревске јесени“, пре свега треба подићи чаше у вис – за срећу и здравље.

„Доказ значаја ове манифестације је чињеница да има традицију дугу преко сто тридесет година и да спада у једну од најдуговечнијих  у Србији. Симболичним уручивањем кључа града Смедерева девојци Смедеревки, ова 132. Смедеревска јесен може и свечано да почне“ – поручено је овом приликом окупљеним посетиоцима у Малом граду.

 

У наставку су уживали у још једном доживљају за памћење које је у нашем граду приредио хор и оркестар Радио телевизије Србије, овога пута реч је о  концерту „ТОП КЛАСИКА“, а маестралним извођењем уметника дириговао је Бојан Суђић. Ово је такође, био и један од најпосећенијих програма, чиме је и публика подржала културни карактер манифестације, поручивши да на најважнијем догађају у граду и те како има и места и потребе за оваквим садржајима.

Извођене су познате композиције Петра Илича Чајковског, Карла Орфа, Стевана Христића, Жоржа Бизеа и многих других. Након концерта уследио је ватромет, поводом свечаног отварања манифестације. На исти начин, две вечери касније, стављена је тачка на 132. Смедеревску јесен.

 

 

Текст: Ана Милановић

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.