„Кантакузина“ организовала и 7. фестивал

1 min read

МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ КУД-ОВА У СМЕДЕРЕВУ

У оквиру 132. „Смедеревске јесени“, покретач ове дечије културне манифестације, Удружење српско-грчког пријатељства и КУД „Кантакузина“ из Смедерева, на градском тргу одржан је још један традиционалан сусрет дечијих ансамбала.

Уз главне организаторе, манифестацију су помогли Министарство културе и информисања, Министарство државне управе и локалне самоуправе, град Смедерево, Национални савет грчке националне мањине и Центар за културу Смедерево.

Фестивал је званично отворио Петар Родифцис-Нађ, председник Националног савета грчке националне мањине и оснивач фестивала. У програму ревијалног типа, наступило је девет КУД-ова: „Паја Маргановић“ из Делиблата, „Чешка беседа“ из Беле Цркве, „Чешка беседа“ из Крушчице, „Боки 4.јули“ Параћин, Фолклорна група „Данково“ из Параћина, Удружење Руса и потомака „Ансамбл Ромашка“ Панчево, као и ансамбли „Гај“, „Кантакузина“ и „Михајловац“.

Након извођења кореографија, одржан је избор за мис пара народне ношње. Прво место освојили су Тијана Ћосић и Бојан Милојковић из параћинског КУД-а „Боки 4.јули“, другопласирани су Јелена Помар и Никола Новаковић из Делиблата, док је треће место припало Доротеји Јунић и Маријети Стојанов из Беле Цркве.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.