Смедеревцима два слађа бода

ОДБОЈКАШИ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНЕ ИЗНЕНАДИЛИ БОРАЦ ИЗ ПАНЧЕВА

После Спартака, у Дворани Смедерево, пред расположеним изабраницима Душана Калинића пао је и трећепласирани Борац. Мало ко је очекивао да ће Смедеревци, после серије слабијих издања, успети да савладају екипу из Панчева, поготово после изгубљеног првог сета који су гости, у неизвесној завршници, добили резултатом 25:23. Ово није пореметило одбојкаше Смедерево Царине који су у другом и трећем сету били бољи у одлучујућим тренуцима за потпуни преокрет 2:1. Ту није био крај узбуђењима. Гости се нису предавали и са 25:20 уводе меч у пети сет. За разлику од неких претходних окршаја у којима су губили тај бреку, Смедеревци су одлучујући сет одиграли готово без грешке и са 15:7 стигли до два велика бода. Момци Душана Калинића су и у првом делу сезоне на гостовању у Панчеву били бољи од Борца идентичним резултатом.
– Одиграли смо веома добру утакмицу као екипа и то је резултирало победом против тренутно треће екипе на табели. У екипу се после два кола вратио Милић и са Алексићем је, кога морам посебно да похвалим, чинио одличну примачку дијагоналу. Само ми знамо колико је било тешко направити овакав подвиг и желим да се захвалим момцима на свему. У наредном колу у Косовској Митровици играмо са истоименим домаћином. Покушаћемо да им се реванширамо за пораз после пет неизвесних сетова у јесењем делу сезоне пред нашим навијачима – наглашава тренер смедеревских одбојкаша Душан Калинић.
Наредни ривал екипи Смедерево Царина тријумфовао је у првом делу сезоне са 3:2, а у петом одлучујућем сету славио је са 3:2. Била је то утакмица са пуно преокрета. Гости су повели са 1:0, Смедеревци су окренули на 2:1 али су ипак поклекли у петом сету са 15:13. Обе екипе одавно су обезбедиле опстанак у Првој лиги и очекује се још једна лепа одбојкашка представа.
После 19 одиграних кола Смедерево Царина је са 10 победа и девет пораза пето на табели са 31. бодом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.